Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

El Casal Serra de Galliners organitza activitats a distància per a gent gran

La proposta ofereix la possibilitat de mantenir l’activitat mental i física tot i el confinament a casa


El Casal Serra de Galliners organitza activitats a distància per a gent gran

El Casal Serra de Galliners ha organitzat tallers a distància durant el confinament perquè les persones usuàries del centre de gent gran puguin continuar gaudint-ne des de casa. 

L’objectiu de la proposta és que la gent gran es mantingui activa, tant físicament com mental, tot i el confinament per l'estat d'alarma per la Covid-19. El personal tècnic de dinamització del casal va detectar aquesta necessitat en el seguiment telefònic de les persones que freqüenten el centre, on moltes d’elles van expressar disposar de temps lliure i trobar-se amb ànims de continuar l’activitat des de casa.
 
Les activitats que es realitzen a distància són informàtica, música i joc, i un taller de memòria.
 
El taller d’informàtica compta amb un grup de 6 persones i el dirigeix un voluntari que ofereix classes en línia dos dies a la setmana. El seguiment de l’activitat es fa mitjançant videotrucada on l’alumnat pot exposar dubtes i fer consultes. 
 
El taller de música i joc té dos grups de 8 persones que fan classe a distància els dimecres i dijous durant dues hores. En taller inclou activitats de relaxació a través de la música. L’objectiu és que la música sigui una companyia que ajudi a gaudir de cada moment del dia, i faci més suportable el confinament.
 
El taller de memòria és el més popular, i actualment té gairebé una trentena de participants. La dinàmica és semblant al taller presencial que habitualment s’imparteix al casal, i l’objectiu és exercitar la memòria a través del lleure i l’entreteniment. Aquesta setmana, per exemple, l’exercici consisteix en la descripció d’una recepta de cuina, i amb totes les aportacions es farà un receptari del casal.
 
Les persones interessades a participar en els tallers poden enviar un missatge de whatsapp al telèfon 617372911, o un correu a la dinamitzadora del casal maria.casas@santquirzevalles.cat.