Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El cos de bombers estudia com fer el trasllat dels avis i àvies que no estiguin contagiats de la residència Assís

La mesura respon a la crida urgent que va fer ahir l’Ajuntament a la Generalitat


El cos de bombers estudia com fer el trasllat dels avis i àvies que no estiguin contagiats de la residència Assís

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha realitzat una inspecció aquest matí a la residència Assís mitjançant el cos de bombers per valorar la situació dels avis i àvies i estudiar el possible trasllat de les persones residents que donin negatiu de la Residència Assís al COVID-19. Aquesta actuació respon a la petició urgent que ahir va fer l’Ajuntament de Sant Quirze a la Generalitat perquè actués de forma urgent en aquest equipament on ja han mort fins a 16 persones a causa del coronavirus i on es té constància que hi ha 40 persones infectades.

La petició ha tingut una ràpida reacció i s’ha concretat en la visita d’un equip de bombers especialitzat en riscos químics, que han inspeccionat les instal·lacions per dissenyar un pla de trasllat per als avis i àvies que no estan contagiats, hores d’ara confinats en una sola planta.

Aquesta mateixa tarda s’espera la visita d’un equip d’epidemiologia del Departament de Salut que valorarà la situació i decidirà com i on es podran traslladar els residents. 

L’Ajuntament de Sant Quirze va fer ahir mateix una petició a la Generalitat perquè actués de forma urgent en aquesta residència que pertany a una fundació privada i que compta amb personal sanitari insuficient a causa de les baixes generades per l’epidèmia. En aquests moments, els malalts estan essent atesos coordinadament amb personal del CAP Sant Quirze. 

Segons han comunicat els bombers que han visitat avui la residència, el trasllat es podria fer aquesta setmana, tan bon punt es concreti el sistema de transport i el lloc on poder portar els residents. 

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès fa un seguiment detallat de totes les actuacions i continua col·laborant de manera estreta i intensa amb la direcció del centre residencial i el Cap Sant Quirze oferint i cercant tots els recursos que estiguin al seu abast per resoldre al més aviat possible aquesta greu situació. 

La xifra de positius a la residència Assís, fins a 40, i de defuncions, 16, ha disparat la xifra de casos a Sant Quirze, fet que ha alertat la població en general. Per això, veient que la situació no millorava, l’Ajuntament va fer una crida urgent que ha tingut una primera resposta i s’espera que conclogui aviat amb un trasllat de les persones que no testin com a positius.

L'Ajuntament vol informar que no disposa de dades diàries ni globals de l'impacte del coronavirus al municipi, ja que les gestiona Catsalut, però es té coneixement que actualment hi ha 133 positius al poble i que s'han de lamentar una vintena de morts, setze de les quals es concentren a la residència Assís.