Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

La fracció de resta augmenta considerablement durant el confinament

L'Ajuntament recorda la necessitat de disminuir al màxim la generació de residus


La fracció de resta augmenta considerablement durant el confinament

La fracció resta a Sant Quirze del Vallès s’ha vist incrementada el mes de març respecte el mes anterior, febrer, en 50.000 tones. Les tones de resta al municipi al mes de febrer van ser 400.520. Al mes de març la xifra ha augmentat fins arribar a les 451.240 tones.

Per contra, els residus voluminosos han disminuït en 22.000 tones, atesa l’anul·lació del servei de recollida de trastos. Aquests han passat de 37.080 tones a 14.900 tones.
Recordem que tant l’Ajuntament com el Consorci de Residus del Vallès Occidental demanen a la ciutadania la seva implicació per disminuir al màxim la generació de residus i facilitar així la feina del personal del servei de recollida i dels centres de tractament. També, evitar l’incivisme en els contenidors i deixar les escombraries a dins dels recipients, i no a fora com està passant en alguns punts del municipi.
 
També es recorda la importància de seguir separant els residus en els diferents contenidors. Des de l’inici del confinament, les tones de deixalles del Vallès Occidental tractades al CTR-Vallès han augmentat un 7%, a data 23 de març.
 
Tanmateix, les restes d’oli vegetal és un dels residus que ha augmentat a les llars durant el mes de març. Sant Quirze disposa actualment de 15 punts de recollida d’oli domèstic a la via pública, i és en aquests contenidors on s’hi ha de dipositar.
La ciutadania ha de recollir l’oli usat i guardar-lo en ampolles de plàstic com les d’aigua o refresc. Quan aquestes estiguin plenes, s’han de dipositar als contenidors taronges destinats a tal efecte. Trobareu el detall d’ubicacions en aquest enllaç.