Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Les noves mesures aplicables des d'avui, primer dia de treball després del confinament amb permís retribuible

Un ban municipal amplia el tancament dels parcs i equipaments municipals i de l'atenció presencial dels serveis municipals i recomana anar a peu a la feina si és possible


Les noves mesures aplicables des d'avui, primer dia de treball després del confinament amb permís retribuible

Avui entren en vigor a Catalunya les noves mesures de confinament total que s'han aplicat durant la setmana passada. El permís retribuit recuperable acaba després d'una Setmana Santa durant la qual només han pogut anar a la feina els treballadors de serveis essencials i on l'estat d'alarma continua prorrogat fins al 26 d'abril.

Les persones que avui s'han d'incorporar al treball, han de seguir tota una sèrie de mesures de precaució que l'Ajuntament de Sant Quirze ha recollit en un Ban municipal. Segueixen acotades les raons per les quals està permès sortir de casa a les de fa quinze dies: per adquirir aliments, anar a la farmàcia, anar a treballar i a tenir cura de gent gran, persones dependents o menors d'edat. Els centres escolars continuen tancats i les recomanacions per evitar contagis de la COVID-19 segueixen essent molt importants per aturar aquesta pandèmia,que ja ha fet perdre la vida a 3666 persones a Catalunya i  17.486 a l'Estat Espanyol.

Mascaretes
Tot i que la recomanació principal si ens desplacem fora de casa és fer ús de mascareta o cobrir-se la boca, nas i mentó, Sant Quirze no ha entrat dins dels municipis on es repartiran avui les mascaretes proporcionades per l'Estat Espanyol, que, d'acord amb l'operatiu de distribució planificat per la Generalitat, es distribuiran només en les poblacions de més de 30.000 habitants. Segons ha explicat el Govern català als mitjans, la xifra que ha arribat a Catalunya, 1.7 M de mascaretes i és insuficient per protegir totes les persones que avui s'han d'incorporar a la feina.

Noves directrius
Una de les principals novetats vigents avui és la limitació en algunes activitats, per exemple en les obres o reparacions que es realitzin en habitatges on hi viu gent, que no es podran fer a no ser que es pugui separar l'espai de la gent que treballa de l'espai on visquin els propietaris o llogaters. Les reparacions només es podran fer si són urgents. Pel que fa l'activitat comercial, segueix estant limitada a alguns comerços i establiments determinats que es poden consultar en el Ban Municipal.

Parcs i equipaments municipals, tancats
Els parcs i equipaments municipals continuen tancats a Sant Quirze avui, tal com recull un ban municipal signat ahir per l'Alcaldessa. Com a mínim ho estaran fins al 26 d'abril, segons l'última pròrroga del confinament. Els serveis de l'Ajuntament es continuen prestant de manera telefònica al 937216800 o telemàtica a la seu electrònica www.santquirzevalles.cat. Les persones que tinguin dificultats o necessitin assessorament degut a aquesta crisi sanitària, social i econòmica poden omplir aquest formulari a l'Oficina CovidSQV, creada amb aquesta finalitat. També podeu consultar més informació sobre la prestació de serveis municipals al web: www.santquirzevalles.cat/coronavirus o informar-vos permanentment a través dels canals de comunicació municipals: Twitter, Facebook, Instagram o Telegram.

MESURES DE PRECAUCIÓ QUAN ANEU A LA FEINA

Principalment, són aquestes:

- Emprar per als desplaçaments al lloc de treball mitjans de transport individual i si és possible a peu o en bicicleta. Si ho feu en, cotxe particular, una persona per línia.

-Si empreu transport públic és important: Emprar mascareta o cobrir-se, mantenir una distància de seguretat d'un metre i mig a les andanes o dins dels vehicles.

-Si us trobeu amb persones conegudes, eviteu-ne el contacte i mantingueu la distància aconsellada.

-Toqueu el mínim imprescindible els elements comuns: portes, baranes, seients, vidres, etc.

-No utilitzeu l'ascensor si podeu. Si ho heu de fer, feu-ho individualment.

-Quan sortiu del transport públic, renteu-vos bé les mans amb gel hidroalcohòlic o amb aigua i sabó.

-Flexibilitzeu els horaris d'entrada i sortida a la feina per evitar les hores punta.

Podeu consultar el ban íntegre, aquí: Ban Alcaldessa 13 d'abril de 2020