Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar Social

L’Ajuntament reforça el seguiment i el suport a la població més vulnerable

Més de 450 persones de Sant Quirze reben atenció per garantir el seu benestar i la cobertura de les necessitats bàsiques


L’Ajuntament reforça el seguiment i el suport a la població més vulnerable
Els serveis socials de l’Ajuntament continuen amb les tasques de seguiment de les persones més vulnerables i amb menys xarxa familiar del municipi, durant la crisi sanitària per la Covid-19. Actualment, el servei de Benestar Social, en contacte directe amb altres serveis com Salut, Drets Civils i de Gènere, Via Pública i Policia Local, atén un total de 456 persones  de Sant Quirze que pel seu estat de salut, dificultat social o solitud requereixen aquest contacte i supervisió. 
 
En aquest sentit, des del passat 17 de març, el servei ha realitzat més de 700 trucades de seguiment per conèixer i gestionar les necessitats socials de la ciutadania. Les demandes relacionades amb l’àmbit de la salut es gestionen en coordinació amb el CAP Sant Quirze i el CAP Antoni Creus, així com amb l’Hospital de Terrassa, l’Hospital Taulí de Sabadell, i les xarxes del Servei d’Atenció a Domicili (SAD) i del Servei de Teleassistència (SAT). També, és necessària i fonamental la coordinació amb les tres residències de gent gran del municipi, la Llar d’Avis, Fundació privada i benèfica Assís, i Verge del Carme, per assistir les persones residents, especialment vulnerables en aquesta pandèmia per la Covid-19.
 
Seguiment a la infància en risc
L’Ajuntament també ha intensificat aquestes setmanes el seguiment d’infants i joves en situació de risc mitjançant la dinamització de grups a través  de les xarxes, els correus electrònics i diverses aplicacions amb una proposta d’activitats i grups de conversa, entre altres.
Tanmateix, durant dues setmanes, els serveis socials han realitzat el repartiment d'un menú diari als infants beneficiaris de les beques menjador a Sant Quirze i Les Fonts, per garantir la prestació fins al lliurament de les targetes moneder del Departament d'Educació de la Generalitat. En aquest sentit, l’1 d’abril van arribar les esmentades targetes a Sant Quirze, i es van repartir a un total de 143 famílies.

Garantir la cobertura de les necessitats bàsiques 
En les darreres setmanes, l’Ajuntament ha repartit un total de 1.250 menús a gent gran que viu sola i que és usuària del servei de Benestar Social.
D’altra banda, els serveis socials junt amb les entitats que gestionen els bancs d’aliments municipals, és a dir la Parròquia Sant Quirze i Santa Julita, la Parròquia Verge del Roser i Les Fonts Solidària, s’ocupen de la distribució dels 6.375,2 kg d’aliments provinents del Programa Operatiu del Fons d’Ajuda Europea per a les persones més desfavorides (FEAD). També, en coordinació amb aquestes entitats, dóna suport en l’organització de les recollides de productes bàsics. Actualment, es treballa per idear un sistema per facilitar a les famílies la recollida d’aquests productes sense que s’hagin de desplaçar fins al magatzem.
 

Contacte

Qualsevol persona que es trobi en una situació de dificultat social pot omplir aquest formulari de l'Oficina COVID-19 creada per ajudar els ciutadans i ciutadanes en les diferents dificultats que es puguin trobar derivades de la crisi del Coronavirus.