Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Banc de Sang busca donants de plasma que hagin superat la Covid-19

Aquest perfil de persones han generat anticossos i pot ser un tractament efectiu per a persones malaltes


El Banc de Sang busca donants de plasma que hagin superat la Covid-19

El Banc de Sang i Teixits està buscant persones donants de plasma que hagin superat la Covid-19 com a fórmula per combatre la malaltia. Aquest plasma, ric amb anticossos contra el coronavirus, pot ser un tractament efectiu per als malalts. Cal que els potencials donants de plasma hagin passat el virus i que faci més de 14 dies que no tinguin símptomes.

El donant òptim de plasma convalescent de la Covid-19 és un home d’entre 18 i 65 anys que no hagi estat transfós prèviament. En el cas de les dones, caldrà fer una prova prèvia ja que, si han estat embarassades, podrien tenir un anticòs al plasma que podria provocar una complicació en la transfusió. Han d’haver passat un mínim de 14 dies després de la curació o de la desaparició dels símptomes, i sempre es practicarà al potencial donant una selecció o cribratge mèdic previ per part dels professionals del Banc de Sang.

L’acció dels anticossos en malalts


Els malalts que han superat una infecció pel coronavirus “ho han fet perquè el seu sistema immunitari ha fabricat defenses anomenades anticossos, que tenen la capacitat de destruir l’agent infecciós. Aquests anticossos són proteïnes que es troben al plasma”, explica el director assistencial del Banc de Sang, Enric Contreras. Per tant, aquest plasma de persones curades “pot ser un tractament útil per a qui pateix la Covid-19 i els pot ajudar a superar la infecció”, afegeix.
 

Trobareu més detalls en aquest enllaç, i el fomulari per participar-hi, aquí.