Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Recursos perquè el jovent porti millor el confinament

Guies digitals, consells pràctics i un consultori psicològic són algunes de les eines que s'ofereixen per a aquest col·lectiu


Recursos perquè el jovent porti millor el confinament

El jovent és un dels col·lectius que més pateix el confinament. L’etapa de socialització en què es troben i el gran suport del grup d’amistats es traslladen a les noves tecnologies, però sovint no són suficient. Davant d’aquests fets la Direcció General de Joventut ha creat diversos instruments perquè facilitar-los cert equilibri emocional.

D’una banda, s’ha editat digitalment la guia: “Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a joves durant el confinament”, amb l’objectiu d’omplir de sentit vital i utilitat personal la situació de confinament que, més enllà dels aspectes socioeconòmics també impacten en la salut mental de la gent jove. La guia està elaborada amb el suport de l’entitat SEER.

Un altre dels recursos que facilita l’acompanyament emocional és el consultori psicològic en línia que Joventut va obrir al web Confinats.cat.    Psicòlogues expertes responen les consultes en aquest web que inclou consells pràctics de prevenció i que també recull testimonis de joves en vídeos autoproduïts des dels seus domicilis. Els adolescents i joves poden publicar les seves consultes de manera anònima, i es preveu que siguin respostes amb rapidesa. Tant les preguntes com les respostes poden ser llegides -però no comentades- per tothom, amb l’objectiu de socialitzar les preocupacions entre tota la població jove.

Finalment, la guia “Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a professionals que treballen amb joves durant el confinament” recull idees i recursos perquè els i les professionals puguin acompanyar les persones joves en aquest moment i mantenir l’equilibri emocional, l’ànim de superació i l’esperit cooperatiu.

Iniciatives locals
L’entitat Aire Net es vol donar a conèixer aquests dies fent un directe a Instagram el proper 17 d’abril a les 17 hores. Els dos fundadors d’aquesta idea, l’Alan i l’Anna, estan impacients per saber coses sobre els i les joves del municipi. Voleu conèixer més sobre l’entitat? Connecteu-vos a @aire_net!