Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

La tercera sessió del Living Lab per Sant Quirze serà virtual

Les persones interessades poden inscriure's mitjançant un enllaç i participar en xarxa


La tercera sessió del Living Lab per Sant Quirze serà virtual

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, des de principi del 2020, està treballant en un cicle de sessions participatives que tenen per objectiu el disseny i conceptualització d’un espai d’aprenentatge i ideació (Living Lab) al voltant de l’Economia Circular, concepte molt estretament relacionat amb la sostenibilitat i el medi ambient. 

 
El cicle de sessions és dinamitzat per La Salle Technova de Barcelona i està emmarcat dins del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “ININVALLÈS” cofinançat per fons europeus (FEDER) i per la Diputació de Barcelona i gestionat des del Servei a l’Empresa de l’Ajuntament. Per altra banda, s’alinea amb l’eix “Sostenibilitat i Territori” del Pla Local d’Educació del municipi, que té com a lema “Aprendre i educar per construir plegades un Sant Quirze millor”.
 
Aquestes sessions estan dirigides tant a qualsevol agent de Sant Quirze del Vallès (escoles i instituts, ciutadania, empreses, comerços, associacions, administració, etc.) com del territori del voltant. Durant els dos primers mesos de l’any van tenir lloc, amb un gran èxit de participació, les dues primeres sessions en les quals es va treballar: la visió i els objectius, les funcions i usos, els agents i el procés de funcionament, que els futurs usuaris creien més idonis pel Living Lab. 
 
La situació actual, originada per la COVID-19, fa que la tercera sessió no es pugui desenvolupar de manera presencial, tal com estava previst, i ens dóna la possibilitat d’aprendre noves formes de col·laboració i participació a través de la xarxa i fer-la de manera virtual.  
 
Et convidem a participar, i a aprendre noves maneres d’interactuar, a aquesta última sessió que té per objectiu principal identificar projectes concrets pel municipi que seria interessant desenvolupar a través del Living Lab, un espai que busca la recerca d’idees i solucions als problemes i reptes plantejats per una comunitat.
 
Les sessions estan dissenyades i pensades perquè qualsevol persona pugui participar siguin quins siguin els seus coneixements informàtics; es facilitarà un manual per a entendre el funcionament de les sessions i hi haurà un acompanyament perquè tothom que vulgui, hi pugui participar. 
 
No haver participat en les sessions anteriors, no entendre el concepte d'economia circular, no saber què són els Living Lab, etc. no seran impediments per a la vostra participació perquè, abans de l’inici de la tercera sessió, farem arribar a tots els inscrits un enllaç a una pàgina web amb informació base per entendre: Què és un Living Lab? Què és l’Economia Circular i com s’aplica? Quina és la metodologia de treball? Què s’ha fet a les dues primeres sessions i quins són els resultats? 
 
La sessió tindrà lloc durant les dues primeres setmanes de maig amb uns moments de connexió síncrona, tothom alhora, els següents dies i hores:
 
Dimarts 5 de maig de 17 a 18h. Presentació i explicació d'objectius
Dijous 7 de maig de 17 a 18h. Treball en equips I
Dimarts 12 de maig de 17 a 18h. Treball en equips II
Dijous 14 de maig de 17 a 18h. Treball en equips i tancament 
 
L’enllaç per les inscripcions, que tanquen el pròxim 28 d'abril, el trobareu aquí.