Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Les farmàcies de Sant Quirze ja disposen de mascaretes quirúrgiques que es lliuren amb la targeta sanitària

L’alta demanda d’avui provoca col·lapses en el sistema de recepta electrònica a tot Catalunya


Les farmàcies de Sant Quirze ja disposen de mascaretes quirúrgiques que es lliuren amb la targeta sanitària

Les farmàcies de Sant Quirze, com a la resta del país, ja disposen de les mascaretes que els ha fet arribar la Generalitat. Cada una d’elles compta amb 450 mascaretes quirúrgiques, que es distribuiran gratuïtament entre la ciutadania que tingui la targeta sanitària. Al municipi, hi ha un total de set farmàcies: Farmàcia 3 Cantons, Farmàcia Barberà, Farmàcia Cladellas, Farmàcia Clara Ferran (Les Fonts), Farmàcia de l’Estació, Farmàcia Oliveras i Farmàcia Sant Quirze. Totes elles disposen ja avui d’aquest material que, en la majoria de casos, va arribar divendres a darrera hora.
 

Les persones que no s’hagin de desconfinar, no cal que trenquin el confinament per recollir la mascareta el primer dia. De fet, el sistema de recepta electrònica s’està col·lapsant avui a tot Catalunya a causa de l’alta demanda, comenta la Cristina Brañas, farmacèutica responsable de la Farmàcia Oliveras: “obrim a les 8.30 i cinc minuts abans d’obrir ja hi havia cua al carrer. Bàsicament gent gran i també persones que venen a buscar mascaretes per a tota la família. Per això recomanem calma i no sortir expressament a buscar les mascaretes. És recomanable que primer deixem que les persones més vulnerables les tinguin, els més grans, les persones amb problemes respiratoris, etc. Ningú es quedarà sense “. El lliurament de les mascaretes es fa amb la targeta sanitària, i “molta gent recull també les de persones que no poden sortir o de la mateixa unitat familiar amb qui comparteixen confinament, per evitar que surti més gent al carrer”. Tot i així, recorden la necessitat de mantenir la distància de seguretat per fer aquestes i qualsevol sortida: “el cert és que es respecta molt bé i aquí dins, limitem l’aforament i nosaltres també ens protegim molt bé”.
 

Les mascaretes que es distribueixen a partir d’avui són quirúrgiques, amb tres capes més filtració de fluids, capaces de retenir les partícules de sortida, és a dir, dissenyades perquè qui les no contagiï, però no per evitar contagiar-se.
A partir del 28 d’abril i en funció de la disponibilitat d’estoc, es podrà ampliar a dues mascaretes per dispensació. La primera serà sempre gratuïta, independentment de la setmana que es reculli, i les següents tindran un cost de 0.76 euros.

Trobareu més detalls sobre les mascaretes sanitàries de teixit de tres capes en el document relacionat en aquesta notícia.