Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Els infants podran sortir al carrer a partir del proper diumenge 26 d'abril (mesures actualitzades)

Nens i nenes de 0 a 13 anys podran passejar, jugar i fer exercici a prop de casa i durant una hora diària


Els infants podran sortir al carrer a partir del proper diumenge 26 d'abril (mesures actualitzades)

El desconfinament per als infants comença a concretar-se. A partir del proper diumenge 26 d’abril, els nens i nenes de 0 a 13  anys podran sortir al carrer. Es tracta d’una de les mesures del desconfinament gradual, després de molt de temps sense poder sortir trepitjar el carrer, amb l'objectiu d'evitar la propagació de la Covid-19. 

 
Quins nens poden començar el desconfinament?
Podran sortir al carrer els infants de 0 a 13 anys sempre acompanyats d’una persona adulta. Cada adult podrà acompanyar tres nens i estarà permès córrer, saltar i fer exercici, respectant les mesures de distanciament social. La persona adulta ha de ser algú que visqui amb l’infant.
Els joves d’entre 14 i 18 anys podran sortir al carrer per fer les activitats permeses. De fet, el Govern ha afirmat que podran “continuar fent” activitats com anar a comprar aliments o a la farmàcia.
 
 
Quan poden sortir els nens al carrer?
El desconfinament dels nens i nenes es podrà fer a partir del diumenge, cada dia. Els infants menors de 14 anys podran sortir des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit a fer un passeig. Es recomana evitar hores punta per evitar contagis. Aquesta sortida al carrer no podrà durar més d’una hora.
L'Ajuntament recomana que les famílies amb infants de 0 a 6 anys surtin entre les 11 i les 13 hores i que les famílies amb menors d'entre 6 i 14 anys ho facin entre les 16 i les 18 hores per evitar que es produeixin acumulacions de persones en l'espai públic.
 
 
Fins on es pot anar a passejar en sortir de casa?
El Govern espanyol ha anunciat que els nens no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa seva. Es recorda també que les quedades amb altres unitats familiars en espais concrets de la via pública estan prohibides i, en cas de trobada casual, s’han de mantenir les distàncies de seguretat i evitar el contacte físic. 
El consistori recomana que a l'hora de passejar es faci en sentit de circulació, sempre per la dreta.
 
Ús d'entorns naturals i parcs
Es podrà anar als espais naturals a una distància màxim d'1 quilòmetre des del domicili. Tant els parcs de Can Feliu i de les Morisques estaran oberts.
 
En el cas del parc de les Morisques, s'obrirà de 9 a 21 hores. Les zones de jocs infantils estaran encintades, com a la resta del terme municipal. L'Ajuntament recomana que les persones que vagin a passejar pel parc entrin per la porta principal situada a la rambla de Lluís Companys i surtin per les altres dues, ubicades al carrer Joan Olivé i a l'avinguda Camí del Mas per facilitar la circulació. El voluntariat de Protecció Civil vetllarà per la seguretat i el compliment de les normes a l'interior del parc. 
 
Què es pot fer en la sortida al carrer?
Cal mantenir la distància de 2 metres entre persones i continuar fent una bona higiene, insistint en la rentada de mans. Es recomana a les persones que surtin amb els seus infants que portin un ampolla amb gel hidroalcohòlic o alcohol per netejar les mans dels nens i les nenes en cas que caiguin al carrer o toquin sense voler objectes de la via pública.
Recordem que la Generalitat recomana dur el certificat autoresponsable de desplaçament.
 
Ús de mascaretes
Per sortir al carrer es demana que tothom porti mascaretes, ja siguin  casolanes, higièniques o quirúrgiques.
Per al col·lectiu de 0 a 3 anys es desaconsella totalment l'ús de mascaretes. Els guants no són necessaris.
 
Passeig d'animals
Es podrà realitzar el passeig dels animals de companyia, però caldrà que es porti identificació de l'animal i sempre haurà d'anar de lligat. 
 
Neteja de zones concorregudes
Per tal de garantir la higiene, l’Ajuntament està realitzant  una desinfecció de les zones més concorregudes, places públiques i voltants, així com papereres i ho continuarà fent de manera periòdica i d’acord amb les necessitats que es vagin determinant en cada fase del desconfinament.
 
L'Alcaldessa ha signat un ban en data 25 d'abril, on s'especifiquen les normes i recomanacions per la sortida dels infants a Sant Quirze. Podeu llegir-lo íntegrament aquí: Ban Alcaldessa passeig nens i nenes a partir del 26 d'abril
 
Notícia actualitzada en data 25 d'abril a les 20.00 hores, d'acord l'Ordre  SND/370/2020, de 25 de abril, del Govern de l'Estat.