Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Un pas més per a la Via Ciclista entre Sant Quirze i Sabadell

El ple ha aprovat el projecte executiu que permetrà connectar els dos municipis prioritzant la preservació del medi ambient


Un pas més per a la Via Ciclista entre Sant Quirze  i Sabadell

El ple de l’Ajuntament celebrat divendres via telemàtica va aprovar per unanimitat el projecte executiu definitiu de la Via Ciclista Interurbana. Es tracta del text refós del projecte executiu de la connexió de bicicletes i vianants entre Sant Quirze del Vallès i Sabadell, des de l’Estació dels Ferrocarrils fins a la Plaça del Mil·lenari, concretament, el tram que transcorre pel terme municipal de Sant Quirze. Per la seva banda, l’Ajuntament de Sabadell preveu aprovar el projecte corresponent al seu terme municipal durant les properes setmanes.

 
El text del projecte aprovat definitivament inclou les prescripcions tècniques del Servei de Carreteres i dels Ferrocarrils de la Generalitat, perquè, d’una banda, l’itinerari transcorrerà al costat de la carretera c-1413 i la creuarà amb un semàfor prop del límit del terme amb Sabadell, i, de l’altra, creuarà la línia ferroviària per una passarel·la de nova construcció al costat de l’estació de Sant Quirze.
De fet, el Servei de Carreteres va anticipar la construcció d’un petit tram de l’itinerari fa uns mesos amb motiu de les obres de la c-58, quan va ampliar la vorera sota el pont de l’autopista entre el centre comercial i el polígon de can Llobet.
 
El projecte respon a la necessitat d’afavorir la mobilitat no motoritzada i complir amb els objectius de sostenibilitat. Durant el 2018 l’Ajuntament va estudiar i treballar conjuntament amb Sabadell aquesta via ciclista interurbana per a la connexió d’ambdós municipis. Una proposta que es va concretar en el projecte executiu del tram del terme municipal de Sant Quirze, amb un pressupost de 821.039,57 euros.
Paral·lelament, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, conjuntament amb el de Sabadell mitjançant conveni de col·laboració, va sol·licitar un ajut FEDER per a l’execució del projecte, convocat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El 4 de desembre de 2019 es va concedir l’ajut sol·licitat per valor de 322.000,00 €, a distribuir entre ambdós municipis, de forma que la part que correspondria a Sant Quirze del Vallès serien aproximadament 220.000,00 €.
 
La construcció d’aquesta via ciclista, que també es podrà seguir a peu, contribuirà a reduir la contaminació atmosfèrica, prioritzant una economia baixa en carboni, i a conservar i protegir el medi ambient, així com l’eficiència dels recursos.