Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

El ple aprova una modificació pressupostària per ampliar la bestreta de Benestar Social i donar resposta a necessitats immediates

L’Ajuntament ja ha destinat més de 47.762,70€ a l’emergència per Coronavirus


El ple aprova una modificació pressupostària per ampliar la bestreta de Benestar Social i donar resposta a necessitats immediates
El ple municipal de divendres va aprovar una modificació pressupostària que permetrà ampliar la bestreta de caixa fixa del servei de Benestar Social i fer front així a les mesures de l’estat d’alarma per la situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19.  Aquesta mesura, segons va informar l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras durant el ple, es veurà reforçada amb altres posteriors que es definiran segons les necessitats econòmiques que es vagin generant: “les prioritats han canviat i cal donar la resposta social que Sant Quirze necessita. Per això hem duplicat pràcticament la bestreta de Benestar Social, per tenir fons líquids que ens han permès fer realitat mesures com els menús de menjador escolar, la compra de material, les desinfeccions o les neteges”.
 
L’acord d’ampliació de la bestreta de fons líquids acordada va arribar als 15.000 euros, pràcticament doblant l’import que es disposa habitualment. L’objecte d’aquests fons, els quals es van reposant al mateix ritme que es van utilitzant, és destinar-los a compres urgents d'aliments, higiene de la llar, habitatge i pobresa energètica, entre altres prestacions socials. Així doncs, amb aquesta mesura es vol assegurar que totes les necessitats puguin ser ateses de forma pràcticament immediata.
 
En total, les obligacions registrades en aquests moments a l’Ajuntament ja ascendeixen a 26.008,82 euros. A aquesta xifra cal sumar-hi la despesa no pressupostària que s’està fent a les residències privades, que actualment sumen 14.106,68 euros, i a la qual caldrà afegir-hi més diners compromesos ja: 7.647,20 euros. Segons serveis Econòmics de l’Ajuntament, a aquests imports caldrà sumar-hi factures pendents o apunt de registrar-se, com material de prevenció, neteges extraordinàries de desinfecció, etc.
La modificació pressupostària permet la despesa en materials i subministraments per a la Policia Local, Prevenció de Riscos i Protecció Civil, ajuts al lloguer públic d’habitatge i ajuts alimentaris extraordinaris.