Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La ciutadania podrà sortir a fer esport al carrer a partir d'aquest dissabte 2 de maig

Les noves mesures de desconfinament marcades pel Govern de l'Estat també permetran l'obertura d'establiments comercials sempre i quan l'atenció es faci de forma individualitzada, amb cita prèvia i seguint estrictament les normes de seguretat i higiene


La ciutadania podrà sortir a fer esport al carrer a partir d'aquest dissabte 2 de maig

El Govern de l'Estat Espanyol ha fet públic el document “Plan para la transición hacia una nueva normalidad” en què detalla les quatre fases de què constarà el desconfinament de la població. Està previst que la població arribi de forma escalonada a aquesta “nova” normalitat a finals de juny si la pandèmia evoluciona favorablement i segueixen reduint-se el nombre de contagis i morts a l'Estat. En aquests moments, ens trobem a la fase 0 i el Butlletí Oficial de l'Estat ha confirmat l'aixecament de restriccions a partir d'aquest dissabte 2 de maig i sobretot a partir de dilluns dia 4. Les principals novetats que afecten a la ciutadania són les que es detallen a continuació:

Fase 0
 
Període: del 2 a l’11 de maig
 
Vida personal
Si des del passat 26 d'abril es permet la sortida al carrer per passejar als menors de 0 a 13 anys, a partir d'aquest dissabte 2 de maig, es permetrà passejar a infants, adults i les unitats de convivència plegades. Encara no es permet quedar amb familiars i amics a l'espai públic ni fer visites a persones que viuen en altres domicilis. 
 
A partir de dissabte 2 de maig també es permetrà fer esport al carrer sempre i quan sigui de forma individualitzada i amb les mesures d'higiene i seguretat marcades: portar mascareta i mantenir la distància de 2 metres com a mínim amb la resta de persones. En cap cas es podran utilitzar instal·lacions esportives, ja siguin interiors com exteriors. A banda del parc de calistènia, s'encintaran les cistelles de bàsquet i porteries de les pistes de Poble Sec, , Los Rosales, Líving, Parc de Can Barra i Vallsuau. 
 
A més a més, les persones podran atendre els horts familiars i d'autoconsum sempre i quan estiguin ubicats en el mateix terme municipal o un adjacent a aquest. Caldrà que aquestes persones compleixin les mesures higièniques i de distanciament social. El Govern de l'Estat recalca la recomanació de portar mascaretes en les activitats fora de casa. Encara no està permès anar a la segona residència encara que estigui en la mateixa província.

El govern espanyol ha delimitat les sortides dels diferents col·lectius en diverses franges horàries per evitar aglomeracions. 
 
Franges horàries 
 
6 a 10 del matí: franja per realitzar activitats esportives al carrer com córrer, saltar o anar en bicicleta. També perquè els majors de 14 anys passegin individualment o conjuntament amb les persones que hi conviuen.
 
10 a 12 hores: franja per al col·lectiu de persones majors de 70 anys i persones dependents que necessiten un/a acompanyant.
 
12 a 19 hores: franja per a les famílies amb infants menors de 14 anys. Només poden sortir amb una persona adulta a càrrec amb un màxim de 3 infants per adult.
 
19 a 20 hores: franja per al col·lectiu de persones majors de 70 anys i persones dependents que necessiten un/a acompanyant.
 
20 a 23 hores: franja per realitzar activitats esportives al carrer com córrer, saltar o anar en bicicleta. També perquè els majors de 14 anys passegin individualment o conjuntament amb les persones que hi conviuen.
 
Les passejades es troben limitades a només una hora al dia i d'una distància màxima d'1 km respecte el domicili. Les activitats esportives només es poden practicar de forma individual, al municipi de residència i no tenen límit de distància. S'exclouen d'aquestes sortides les persones que es troben en quarentena o les que presenten símptomes de la malaltia. 
 
Vida laboral
 
S'aconsella encara treballar preferentment en format teletreball en aquells llocs on sigui possible. En els que no, cal seguir l'esglaonament en l'entrada i sortida dels centres de treball.
 
Comerç
 
A partir del dilluns 4 de maig, es permetrà l'obertura de locals i establiments comercials amb cita prèvia per a l'atenció individual dels clients. Aquests locals hauran de comptar amb mostradors, mampara o, quan això no sigui possible, garantir el màxim de protecció individual. Han d'establir un horari d'atenció preferent per a persones majors de 65 anys. Quan el servei professional requereixi tenir contacte amb el client serà obligatori l'ús de mesures de protecció com mascaretes i guants. És el cas de les perruqueries, que finalment podran obrir el proper dilluns si compleixen amb aquestes mesures.
 
Restauració
 
Es permet l'obertura de restaurants i cafeteries per a la recollida de menjars per emportar i servei a domicili sense consum al local. L'Ajuntament ha preparat un tràmit per tal que els i les responsables de bars i restaurants puguin realitzar-lo i oferir aquest servei.
 
Altres qüestions
 
Recordem que encara està prohibida l'obertura dels llocs de culte religiós així com la celebració d'activitats culturals i de lleure.