Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Disminueix el nombre de veïnes i veïns ingressats per Covid-19 a l'Hospital de Terrassa

L'Hospital egarenc acull actualment 16 ingressos d'un total de 130 que s'han produït al llarg de tota la pandèmia


Disminueix el nombre de veïnes i veïns ingressats per Covid-19 a l'Hospital de Terrassa

Les dades que ha facilitat avui dilluns 4 de maig l'Hospital de Terrassa ens indiquen que els ingressos de veïns i veïnes de Sant Quirze de Vallès per Covid-19 van a la baixa. En aquests moments, el centre egarenc acull a 16 persones d'un total de 130 que hi ha hagut al llarg de la pandèmia. D'aquestes, 61 han estat donades d'alta. Tot i això, 12 persones continuen en hospitalització domiciliària 14 han estat traslladades a altres centres i 2 a una residència social. Malgrat el nombre d'ingressos té la tendència a la baixa, la Covid-19 ha provocat la mort de 45 veïnes i veïns de Sant Quirze del Vallès i al llarg de la pandèmia s'han detectat fins a 283 casos positius.

Per aquest motiu, encara que ja s'hagin començat a dictar per part del Govern de l'Estat mesures per al desconfinament de la població, cal seguir estrictament les mesures de seguretat i higiene, sobretot per sortir de casa. Portar mascareta quan se surt al carrer a passejar, fer esport individualment, prendre's la temperatura abans de sortir de casa o rentar-se les mans abans i després de sortir poden evitar molts contagis, sobretot en el col·lectiu de persones majors de 65 anys, en què el virus és més virulent.

 
Dades Catalunya a 3 de maig
 
A Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 57.506 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).
 
D’altra banda, hi ha un total de 136.643 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.
 
Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 6.094 persones.
 
Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.905 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 589.
 
A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.495 són professionals sanitaris, mentre que 5.142 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.
 
Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 31.717 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.
 
Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 11.560 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 28.418 són casos sospitosos.