Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L’Ajuntament inicia les actuacions de millora a la via pública amb una inversió de més de 800.000€

Després de la suspensió de l’actuació per la pandèmia, es reprèn l’asfaltat a partir del 12 de maig


L’Ajuntament inicia les actuacions de millora a la via pública amb una inversió de més de 800.000€

L’Ajuntament inicia el proper dimecres 12 de maig les obres d’asfaltats i pintura d’un gran nombre de carrers del municipi, després que s’haguessin de suspendre a causa de la Covid-19. La jornada del 12, 13 i 14 de maig les actuacions se centraran al barri de Les Fonts. Després, es concentraran a Poble Sec i Los Rosales, continuant de manera progressiva fins arribar al centre del nucli urbà. Es tracta d'una de les primeres i grans actuacions al viari del municipi, després d'haver contrastat l'impacte de les actuacions a la via pública de la zona de Mas Duran, on es van ordenar places d'estacionament per regular i facilitar els accessos als aparcaments.

 
A partir d’aquest 12 de maig i durant tres mesos les obres es concentraran a millorar i adaptar la senyalització, adaptant les vies i regulant l'estacionament. L'actuació arriba després de les obres de supressió de barreres arquitectòniques, que han millorat la mobilitat a més d'una desena de punts del poble.
 
Cadascuna de les actuacions d'asfaltat i pintura començaran i acabaran en un principi durant la mateixa jornada, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin. D'aquesta manera, s’intentaran reduir al màxim possible les afectacions. L’obra la duran a terme tres empreses, adjudicades després d’un procés de licitació, per un import total de 853.280,10 € IVA inclòs. 
 
Afectacions
Les obres en els carrers afectats es senyalitzaran com a mínim 72 hores abans amb senyals verticals i també amb comunicats tant als portals com a les bústies del veïnat. En aquest sentit, i per tal de facilitar al màxim les obres i que es pugui complir el calendari previst, es prega a la ciutadania que tingui en compte diversos aspectes:
 
  • Caldrà retirar els vehicles de les vies afectades per l’asfaltat abans de les 6 del matí del dia de l’actuació. En cas que es trobin vehicles a la via pública, seran retirats per la grua amb la corresponent sanció. 
  • Les persones que tinguin un aparcament privat o comunitari en els carrers afectats, els hauran de treure abans de les 6 del matí. En cas contrari, no podran fer-ho durant tota la jornada d’asfaltat.
  • Cal estar alerta en cas que un asfaltat afecti una parada d’autobús. A les parades es  podran consultar els circuits alternatius.
  • Durant les tasques de pintura viària es mantindran els guals que comptin amb la senyalització adequada.  L’Ajuntament es posarà en contacte amb les persones propietàries de guals en què es detecti algun problema, de manca de llicència, de manera que es pugui resoldre sense incidències.
     
 
Seguiment setmanal
Davant d’aquesta previsió, l’Ajuntament treballa en una campanya de comunicació per tal que el veïnat conegui les afectacions al trànsit i a les entrades als seus propis habitatges. Per consegüent, l’Ajuntament emetrà setmanalment comunicats sobre les actuacions d’asfaltats. També es podran seguir mitjançant el web i les xarxes municipals.