Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Mantenir les mesures de seguretat i higiene és bàsic per protegir la nostra salut i la dels altres

L'Ajuntament recorda els horaris i les limitacions de cada fase i cada col·lectiu de població


Mantenir les mesures de seguretat i higiene és bàsic per protegir la nostra salut i la dels altres

L’Ajuntament recorda les mesures de seguretat i higièniques adreçades a la població, de manera que evitem la propagació de la pandèmia i garantim la nostra seguretat i la dels altres. Amb aquesta voluntat, la presència policial es veu intensificada aquests dies a les zones més conflictives, de manera que es garanteixi que tothom respecta els horaris establerts i les distàncies de seguretat.

En aquests moments, ens trobem a la fase 0 del confinament i seguirà així fins a nou avís. Recordem les mesures higièniques i sanitàries que cal complir.
 
Fase 0
Vida personal
Es permet passejar a infants, adults i les unitats de convivència plegades. Encara no es permet quedar amb familiars i amics a l'espai públic ni fer visites a persones que viuen en altres domicilis. 
 
També es permet fer esport al carrer sempre i quan sigui de forma individualitzada i amb les mesures d'higiene i seguretat marcades: mantenir la distància de 10 metres com a mínim amb la resta de persones en cas d'anar corrent i de 20 metres en cas d'anar en bicicleta. En cap cas es poden utilitzar instal·lacions esportives, ja siguin interiors com exteriors.
 
A més a més, les persones poden atendre els horts familiars i d'autoconsum sempre i quan estiguin ubicats en el mateix terme municipal o un adjacent a aquest. Caldrà que aquestes persones compleixin les mesures higièniques i de distanciament social. El Govern de l'Estat recalca la recomanació de portar mascaretes en les activitats fora de casa. Encara no està permès anar a la segona residència encara que estigui en la mateixa província.
 
El govern espanyol ha delimitat les sortides dels diferents col·lectius en diverses franges horàries per evitar aglomeracions. 
 
Franges horàries 
 
6 a 10 del matí: franja per realitzar activitats esportives al carrer com córrer, saltar o anar en bicicleta. També perquè els majors de 14 anys passegin individualment o conjuntament amb les persones que hi conviuen.
 
10 a 12 hores: franja per al col·lectiu de persones majors de 70 anys i persones dependents que necessiten un/a acompanyant.
 
12 a 19 hores: franja per a les famílies amb infants menors de 14 anys. Només poden sortir amb una persona adulta a càrrec amb un màxim de 3 infants per adult.
 
19 a 20 hores: franja per al col·lectiu de persones majors de 70 anys i persones dependents que necessiten un/a acompanyant.
 
20 a 23 hores: franja per realitzar activitats esportives al carrer com córrer, saltar o anar en bicicleta. També perquè els majors de 14 anys passegin individualment o conjuntament amb les persones que hi conviuen.
 
Les passejades es troben limitades a només una hora al dia i d'una distància màxima d'1 km respecte el domicili. Les activitats esportives només es poden practicar de forma individual, al municipi de residència i no tenen límit de distància. S'exclouen d'aquestes sortides les persones que es troben en quarentena o les que presenten símptomes de la malaltia. 
 
Vida laboral
 
S'aconsella encara treballar preferentment en format teletreball en aquells llocs on sigui possible. En els que no, cal seguir l'esglaonament en l'entrada i sortida dels centres de treball.
 
Comerç
 
Es permet l'obertura de locals i establiments comercials amb cita prèvia per a l'atenció individual dels clients. Aquests locals han de comptar amb mostradors, mampara o, quan això no sigui possible, garantir el màxim de protecció individual. Han d'haver establert un horari d'atenció preferent per a persones majors de 65 anys. Quan el servei professional requereixi tenir contacte amb el client serà obligatori l'ús de mesures de protecció com mascaretes i guants. És el cas de les perruqueries, que finalment podran obrir el proper dilluns si compleixen amb aquestes mesures.
 
Restauració
 
Es permet l'obertura de restaurants i cafeteries per a la recollida de menjars per emportar i servei a domicili sense consum al local. L'Ajuntament ha preparat un tràmit per tal que els i les responsables de bars i restaurants puguin realitzar-lo i oferir aquest servei. Accediu-hi a través del següent enllaç.
 
Altres qüestions
 
Recordem que encara està prohibida l'obertura dels llocs de culte religiós així com la celebració d'activitats culturals i de lleure.