Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

La preinscripció escolar per a infantil, primària i ESO serà del 13 al 22 de maig

Les sol·licituds es podran presentar de forma telemàtica, i presencialment els darrers dies del termini establert


La preinscripció escolar per a infantil, primària i ESO serà del 13 al 22 de maig

Les preinscripcions escolars per al nou alumnat d’infantil, primària i de l’ESO es podran realitzar del 13 al 22 de maig. Les sol·licituds s'hauran de presentar de forma telemàtica, tot i que es podran fer de forma presencial, amb cita prèvia, del 19 al 22 de maig. La cita prèvia es podrà demanar per telèfon, o bé a la pàgina web del centre escollit en primera opció, a partir del 13 de maig.

Respecte a la preinscripció per al batxillerat, el termini serà del 27 de maig al 3 de juny.
 
El tràmit de la preinscripció es podrà fer en línia, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. Donat el context social actual per la crisi sanitària, la nova fórmula elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i es substitueix per l’enviament del resguard de la sol·licitud i la documentació necessària, escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. 
 
Les dades de contacte dels centres educatius del municipi es poden consultar al document relacionat a la part inferior d’aquesta notícia.
 
La documentació que cal presentar per formalitzar la preinscripció és:
  • Resguard del formulari de preinscripció omplert.
  • DNI de les persones tutores, per les dues cares, i de l’infant si en té.
  • Targeta sanitària de l’infant.
  • Llibre de família (tots els fulls).
  • Document acreditatiu, en el cas de família nombrosa, renda mínima d’inserció o discapacitat d’algun membre de la família.
Publicació de llistes 
Els centres educatius publicaran a les seves pàgines web les llistes del barem, d’assignació i d’espera amb les dades personals dels sol·licitants anonimitzades. Aquesta publicació complementa la consulta individual de les dades que cada sol·licitant pot fer des de la web de l’Estudiar a Catalunya. 
 
Reclamacions a la llista de barem provisional 
La presentació de reclamacions a les dades publicades en la llista de barem provisional es farà, de manera general, mitjançant un correu electrònic a la bústia electrònica del centre, que haurà d’enviar un correu de resposta com a justificant de recepció de la reclamació. 
El centre ha d’organitzar l’atenció presencial a les persones que, excepcionalment, la necessitin, assignant una cita prèvia per reduir la concentració innecessària de persones.

Matriculació
La matriculació està prevista del 13 al 17 de juliol. Els centres hauran de gestionar el tràmit de la matrícula a través de cites prèvies. També es podrà substituir la gestió presencial per una confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia oficial del centre. 
 
El Departament d’Educació informa que està actualitzant la informació de les preinscripcions escolars.