Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Avui han començat les obres d’asfaltat a Les Fonts

L’actuació s’estendrà a tot el municipi i suposa una inversió de més de 800.000 euros


Avui han començat les obres d’asfaltat a Les Fonts
L’Ajuntament ha iniciat avui les obres d’asfaltat i pintura després que la pandèmia de la Covid-19 obligués a suspendre-les. El barri de Les Fonts ha estat la primera zona a actuar-hi, des d’avui i durant els propers 13 i 14 de maig
Aquesta actuació és una de les primeres i grans obres al viari del municipi, després d’haver constatat l’impacte de execucions a la zona del Mas Duran, on es van ordenar les places d’estacionament per regular i facilitar els accessos als aparcaments.
A partir d’avui, i durant tres mesos, les obres es concentraran a millorar i adaptar la senyalització, adaptant les vies i regulant l'estacionament. L'actuació arriba després de les obres de supressió de barreres arquitectòniques, que han millorat la mobilitat a més d'una desena de punts del poble.
 
Les tasques d’avui es concentren en l’asfaltat del carrer de Sant Ramon, en el tram entre el carrer de Josep Mitats i carrer d’Influència Riera. Demà, dia 13 de maig, s’asfaltarà el passeig de la Riera, en el tram entre el carrer de Josep Mitats i carrer d’Influència Riera. Finalment, el dia 14 de maig s’asfaltarà el passeig de la Riera, en el tram entre el carrer de Josep Mitats fins al passeig del Ferrocarril, i també el tram entre el passeig del Ferrocarril i el carrer de Magnòlies. Vegeu document adjunt en format pdf en aquesta notícia.
 
Cadascuna de les actuacions d'asfaltat i pintura començaran i acabaran en un principi durant la mateixa jornada, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin. D'aquesta manera, s’intentaran reduir al màxim possible les afectacions. L’obra la duran a terme tres empreses, adjudicades després d’un procés de licitació, per un import total de 853.280,10 € IVA inclòs. 
 
Les obres d’asfaltats continuaran el proper 18 de maig pel passeig del Colomer i el passeig de Can Barra. Els dies 19 i 20 de maig es continuarà al passeig de Can Barra i a la rotonda del passeig; també a l’avinguda del Camp. El mateix dia 20 també s’asfaltarà el carrer de Muntanya. L’endemà, el 21 de maig, el carrer de la Plana, i el dia 22 el carrer del Prat. L’Ajuntament anirà informant periòdicament de les properes actuacions.
 
Afectacions
Les obres en els carrers afectats es senyalitzaran com a mínim 72 hores abans amb senyals verticals i també amb comunicats tant als portals com a les bústies del veïnat. En aquest sentit, i per tal de facilitar al màxim les obres i que es pugui complir el calendari previst, es prega a la ciutadania que tingui en compte diversos aspectes:
 
. Caldrà retirar els vehicles de les vies afectades per l’asfaltat abans de les 6 del matí del dia de l’actuació. En cas que es trobin vehicles a la via pública, seran retirats per la grua amb la corresponent sanció. 
. Les persones que tinguin un aparcament privat o comunitari en els carrers afectats, els hauran de treure abans de les 6 del matí. En cas contrari, no podran fer-ho durant tota la jornada d’asfaltat.
. Cal estar alerta en cas que un asfaltat afecti una parada d’autobús. A les parades es  podran consultar els circuits alternatius.
. Durant les tasques de pintura viària es mantindran els guals que comptin amb la senyalització adequada.  L’Ajuntament es posarà en contacte amb les persones propietàries de guals en què es detecti algun problema, de manca de llicència, de manera que es pugui resoldre sense incidències.
 
Seguiment setmanal
Davant d’aquesta previsió, l’Ajuntament treballa en una campanya de comunicació per tal que el veïnat conegui les afectacions al trànsit i a les entrades als seus propis habitatges. Per consegüent, l’Ajuntament emetrà setmanalment comunicats sobre les actuacions d’asfaltats. També es podran seguir mitjançant el web i les xarxes municipals.