Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Alumnat del Programa de Formació Inicial posa a punt ordinadors per a les famílies més vulnerables

La iniciativa forma part de les seves pràctiques i és fruït de la col·laboració entre l’Escola d’Adults i el Servei a l’Ocupació de l’Ajuntament


Alumnat del Programa de Formació Inicial posa a punt ordinadors per a les famílies més vulnerables

L’Escola Municipal d’Adults l’Olivera i el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament han treballat conjuntament per fer possible les pràctiques de l’alumnat del Programa de Formació Inicial (PFI). Una iniciativa que permetrà els i les estudiants finalitzar aquesta part laboral obligatòria i aconseguir el títol. 

La situació actual causada per la Covid-19 ha provocat que, donades les restriccions de mobilitat, l’alumnat no pogués desplaçar-se a les empreses on havien de desenvolupar aquestes pràctiques laborals. Ara, i donat que el PFI s’especialitza en l’àmbit del muntatge i manteniment d’equips i sistemes informàtics, l’alumnat des de casa seva remanufactura ordinadors utilitzant un software de l’empresa eReuse. Aquest permet esborrar el disc dur i instal·lar un sistema operatiu lliure, per tal de deixar l’ordinador net i en condicions de tornar a ser utilitzat.
Els ordinadors a remanufacturar provenen, en primer lloc, de donacions de les empreses del municipi i tindran com a destí principal les famílies vulnerables de Sant Quirze del Vallès, una actuació més per intentar reduir al màxim l’escletxa digital del municipi fent xarxa entre  diferents agents.
Aquestes pràctiques s’adeqüen molt bé a la formació dels i les joves i, a més, treballa aspectes com l’economia circular, la sobirania tecnològica o l’orientació sociolaboral.
 
Recordem que l’Escola d’Adults ofereix aquest programa de formació i inserció laboral adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys que no tenen l’ESO. La superació satisfactòria del programa, a banda de l’esmentada certificació acadèmica i d’un títol professional bàsic, permet afrontar amb més seguretat la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà, així com a la formació de la mateixa Escola d’Adults, per obtenir el títol de l’ESO sense complir el requisit de l’edat.