Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

17 de maig, Dia Internacional contra la Lgbtifòbia

L’Ajuntament ofereix una programació en línia per donar visibilitat al col·lectiu i reconèixer la seva llibertat


17 de maig, Dia Internacional contra la Lgbtifòbia

El proper 17 de maig es celebra el Dia contra la Lgbtifòbia. Una jornada que té com a objectiu condemnar les actituds de rebuig contra aquest col·lectiu i reconèixer la seva llibertat i igualtat. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha preparat una programació en línia per fer arribar aquest missatge a tota la ciutadania.

Els dies 22, 23 i 24 de maig es projectarà el film “Un amor d’estiu”, de Catherine Corsini. Aquesta pel·lícula francesa parla d’una història d’amor entre la Delphine i la Carole i com aquesta canviarà les seves vides. Per accedir a l’activitat cal inscriure’s enviant un correu electrònic a sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat, fins al dijous 21 de maig.
Una altra de les propostes és l’exposició virtual “Com jo”. Es tracta d’un projecte de Sílvia Blanco Tejerina basat en una mostra itinerant de fotografia documental sobre el fet trans*. La voluntat de l’exposició és articular-se com una eina de sensibilització i pedagògica per trencar estigmes i fòbies des d’una visió empoderada.
La mostra es podrà veure en línia a la plataforma Flickr de l’Ajuntament, del 17 al 24 de maig.
L’Ajuntament convida tothom a visionar “Cua de sirena”, un curtmetratge d’animació stop-motion, que trena amb el binarisme de gènere i pretén sensibilitzar sobre els estereotips de gènere i la diversitat, així com fomentar el lliure desenvolupament de la identitat i de l'expressió del gènere dels infants i joves. El podreu veure en aquest enllaç.
 
Campanya global
El Consell Nacional LGTBI i l’Àrea LGTBI de la Generalitat han posat en marxa una campanya també amb motiu d’aquest Dia Internacional. Aquesta inclou un manifest que podeu consultar en el document relacionat en aquesta notícia. En aquest es manifesta que “ amb motiu d'aquesta jornada condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; apostem pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fem una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual. “
La campanya inclou també material de difusió per fer arribar a la ciutadania on adreçar-se en cas de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i donant així a conèixer els Serveis d’Atenció Integral LGTBI.