Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Es reprenen els treballs de sega i desbrossada de vegetació

Les tasques s’havien aturat durant un mes a causa de la crisi pel Covid-19


Es reprenen els treballs de sega i desbrossada de vegetació

L’Ajuntament continua aquests dies amb les tasques de desbrossades urbanes. Ahir es van realitzar segues manuals i d’herbes a diferents punts del municipi; uns treballs que es van iniciar el 15 d’abril i han estat aturats un mes per la situació generada per la Covid-19. És per això que l’Ajuntament demana a la ciutadania paciència i comprensió pel retard en els treballs, donat que l’excepcionalitat de la situació no ha permès reprendre’ls abans. Ara, les tasques es troben ja en actiu, respectant com cada any, el cicle biològic de la vegetació.

Per fer els treballs es fa servir sega de tractor a les zones més grans i sega manual a les de dimensions més reduïdes. També és amb aquesta tècnica que es repassen les voreres o marges de les zones segades amb el tractor. 
Així mateix, es desbrossen i es netegen les restes vegetals, brutícia i impropis,es retallen arbustives, es retiren arbrats, brancatge i branquillons trencats o que interfereixen amb gàlibs de vianants o qualsevol element viari. 
Finalment, les tasques també programen, reparen i revisen els sistemes de reg.
Addicionalment, arran de nombroses peticions de persones propietàries de gossos, s’està provant un tractament de trituració o recollida amb una segadora especial als espais compartits del recinte firal i del bosquet d’Arraona per intentar minimitzar l’afectació que les espigues seques poden produir als animals.
 
Altres treballs
Recordem que el passat dia 13 també van començar els treballs de franges de prevenció d’incendis. Unes tasques que finalitzaran abans de Sant Joan.
Altrament, a finals d’abril es van iniciar les tasques de desbrossades periurbanes, primer als polígons i a continuació a les urbanitzacions.