Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès passarà a la fase 0,5 a partir de dilluns 18 de maig

Els comerços podran obrir sense necessitat de cita prèvia i es podrà participar en activitats de culte


Sant Quirze del Vallès passarà a la fase 0,5 a partir de dilluns 18 de maig

El Ministeri de Sanitat ha aprovat la proposta plantejada pel govern de la Generalitat segons la qual l’àrea metropolitana nord, on se situa Sant Quirze del Vallès, passarà a l’anomenada fase de desescalada 0,5, o fase avançada, a partir del pròxim dilluns 18 de maig. Es tracta d’un pas intermedi entre la fase 0 i la 1, que comporta la flexibilització d’algunes mesures.

Les principals novetats que afecten el municipi són les següents:
 
Comerç
Els comerços de superfície inferior a 400 m2, així com els de superior que acotin l'espai a 400m2 com a màxim, poden obrir sense necessitat de cita prèvia, que era necessària a la fase 0. Els establiments poden estar al 30% de la seva capacitat sempre que es puguin respectar les mesures de seguretat.

Cerimònies religioses
Es pot participar en activitats de culte, amb un terç de la capacitat de l'aforament. En el cas dels funerals i de les vetlles, es limita a un màxim de 15 persones a l'aire lliure, i de 10 en un recinte tancat.
 
Esport
Els i les esportistes federats i professionals poden entrenar fora del municipi, dins la regió sanitària.
 
Ni trobades familiars, ni terrasses
D'altra banda, hi ha mesures que no canvien. En aquesta fase 0,5 encara no s'autoritzen les trobades familiars, ni socials de cap classe, ni la celebració d’actes culturals. 
Els bars i restaurants no podran obrir encara, ni tan sols les terrasses. Només podran oferir menjar per emportar, com fins ara.
 
La fase 0,5 tampoc no suposa cap canvi en la mobilitat, ni en les franges horàries per baixar al carrer:
  • 6 a 10 del matí: franja per realitzar activitats esportives al carrer com córrer, saltar o anar en bicicleta. També perquè els majors de 14 anys passegin individualment o conjuntament amb les persones que hi conviuen.
  •  
  • 10 a 12 hores: franja per al col·lectiu de persones majors de 70 anys i persones dependents que necessiten un/a acompanyant.
  •  
  • 12 a 19 hores: franja per a les famílies amb infants menors de 14 anys. Només poden sortir amb una persona adulta a càrrec amb un màxim de 3 infants per adult.
  •  
  • 19 a 20 hores: franja per al col·lectiu de persones majors de 70 anys i persones dependents que necessiten un/a acompanyant.
  •  
  • 20 a 23 hores: franja per realitzar activitats esportives al carrer com córrer, saltar o anar en bicicleta. També perquè els majors de 14 anys passegin individualment o conjuntament amb les persones que hi conviuen.
Les passejades es troben limitades a només una hora al dia i d'una distància màxima d'1 km respecte el domicili. Les activitats esportives només es poden practicar de forma individual, al municipi de residència i no tenen límit de distància. S'exclouen d'aquestes sortides les persones que es troben en quarentena o les que presenten símptomes de la malaltia.