Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Ajuntament subvenciona els centres educatius amb 160.000 euros

L’ajuda permetrà desenvolupar activitats i projectes pedagògics que complementin el programa curricular


L’Ajuntament subvenciona els centres educatius amb 160.000 euros

L’Ajuntament ha aprovat per Junta de Govern la subvenció als centres educatius del municipi per un import total de 160.000 euros. Aquesta ajuda és fruit del conveni establert amb les sis escoles d’infantil i primària i els dos centres d’educació secundària obligatòria on s’imparteix l’ensenyament de 3 a 18 anys, i respon a la voluntat d’assistir i cooperar amb els centres en la realització d’activitats educatives i especialment en els projectes que complementin el programa curricular.

En aquesta línia, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha manifestat que “concebem l’educació com un dels instruments més importants amb què compta la societat per transmetre els béns científics, culturals, socials i morals que la defineixen; considerant que comparteix un interès comú en aquesta tasca amb els centres educatius; i entenent que una acció conjunta afavoreix la prestació íntegra i adequada de les competències que té assumides a l’àmbit educatiu”.
La subvenció es materialitza amb un conveni entre la Regidoria d’Educació i les escoles i instituts per al desenvolupament de les activitats i projectes d’interès pedagògic, educatiu i formatiu que preservin característiques com l’impuls de la música, materials inventariables, projectes de racons de jocs simbòlics, projectes d’informàtica, d’educació especial, tallers didàctics, impuls de les llengües, dotacions audiovisuals o natació curricular, entre altres. Per al projecte de natació curricular l’aportació serà en funció de la despesa de cada centre en concepte de monitoratge de natació, transport escolar i monitor d’acompanyament en autocar. Per a la resta de projectes, l’aportació serà del 45% per nombre de centre educatiu i un 55% per nombre d’aules classe.
Una comissió mixta integrada per representats d’ambdues parts s’encarregarà de fer el seguiment del conveni.