Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès avança en la desescalada fins a la fase 1

Es permeten les trobades de fins a 10 persones i el passeig dels infants amb més d'una persona adulta


Sant Quirze del Vallès avança en la desescalada fins a la fase 1

Sant Quirze del Vallès, junt amb Barcelona i els municipis de l’àrea metropolitana, passa a la fase 1 de desescalada des d'avui dilluns 25 de maig, una setmana més tard que la resta de regions de Catalunya. Les autoritats sanitàries han donat llum verda al canvi de fase després de valorar que Barcelona i l’àrea metropolitana mantenen una evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic.

Sanitat flexibilitza les sortides grupals

Una de les principals novetats que Sanitat ha aprovat aquest cap de setmana és l'eliminació de la limitació d'una persona adulta per cada tres infants per sortir al carrer. Des d'avui totes les persones que conviuen en un mateix domicili poden sortir a passejar plegades.

Els canvis també afecten l’esport perquè es podrà practicar en grup sense contacte, com sortir a córrer o en bicicleta, sempre que es mantinguin les mesures de seguretat.

Tot i això, cal recordar que a la fase 1 es mantenen les franges horàries: l'esport i els passejos són de 6 a 10 i de 20 a 23 hores, la sortida dels infants de 12 a 19 hores, i la de la gent gran de 10 a 12 i de 19 a 20 hores.

La fase 1 a Sant Quirze del Vallès

Les mesures d’aplicació a la fase 1 comporten novetats respecte a les limitacions establertes fins ara. Aquestes noves mesures afecten el nostre municipi de la següent manera:

Reunions de fins a 10 persones

Una de les mesures més esperades és la que permet les trobades de fins a un màxim de 10 persones, malgrat que cal mantenir la distància de seguretat de 2 metres, o utilitzar mascareta, i altres mesures de protecció com la higiene de mans. Les reunions poden ser tant a domicilis com a l’aire lliure.

Lliure circulació dins de la regió sanitària

Es pot circular lliurement per la regió sanitària de residència, en el nostre cas, la regió metropolitana nord que comprèn l’àmbit territorial del Barcelonès Nord (Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs), el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Tanmateix, es recomana no desplaçar-se si no és imprescindible. Podeu consultar aquí un mapa amb les diferents regions sanitàries i la fase de desescalada en què es troba cada localitat.

Terrasses

L’entrada a la fase 1 permet la reobertura al públic de les terrasses a l’aire lliure dels establiments de restauració, amb una ocupació màxima de 10 persones per taula o agrupació de taules, i una superfície d’ocupació de la via pública del 50%.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha dictat un Ban, amb data 22 de maig, que recull els criteris d’obertura dels establiments de restauració locals. Entre aquests, destaca el permís d’ampliació de les terrasses, sempre que les condicions ho permetin i com a mesura extraordinària, per fer possible la instal·lació de tot l’aforament de taules i cadires que l’establiment tingui autoritzat. També, estableix que les terrasses hauran de mantenir un mínim de dos metres respecte a les façanes dels edificis per garantir el pas de les persones. Les terrasses, tant a la via pública com en espai privat, excepcionalment hauran de tancar abans de les 23 hores mentre es mantinguin les limitacions de franges horàries.

Els establiments han de seguir les següents mesures d’higiene:

  • Desinfectar les taules i cadires entre un client i el següent.
  • Prioritzar les estovalles d’un sol ús.
  • Evitar l’ús de cartes impreses i utilitzar dispositius electrònics, pissarres o cartells per evitar el contacte físic.
  • Eliminar els productes d’autoservei que ofereixen tovallons, setrills, escuradents i altres utensilis.

Mercats a l’aire lliure

L’Ajuntament permetrà la reobertura d’algunes parades d’alimentació dels mercats ambulants de Sant Quirze, la primera jornada del qual serà el 3 de juny, i de Les Fonts que torna el 31 de maig. Recordem que el mercat de Sant Quirze s’instal·la els dimecres, a la plaça d’Anselm Clavé, i el de Les Fonts, els diumenges, al passeig del Ferrocarril.

Reobertura de la biblioteca municipal

Està previst que la biblioteca municipal reobri portes a partir de l’1 de juny per a activitats de préstec, devolució i informació.

Equipaments esportius

La fase 1 preveu l’obertura d’instal·lacions esportives per a la pràctica individual, o màxim dues persones en esports que permetin mantenir la distància de seguretat. En aquest sentit, l’Ajuntament i l’empresa que gestiona el complex esportiu municipal treballen per a la reobertura d’algunes instal·lacions. Properament, s’informarà detalladament de les novetats respecte als equipaments esportius al municipi.

Es pot consultar tota la informació i mesures de la Fase 1 a la web de Protecció Civil clicant aquí.
 
També, es pot trobar a la part inferior d'aquesta notícia l'Ordre ministerial publicada al BOE el 23 de maig, i el Ban d'obertura de terrasses.