Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L'Ajuntament promou diverses mesures de suport al comerç local per afrontar el post-confinament

L'ampliació de l'espai de terrasses per garantir les mesures de seguretat, entre elles


L'Ajuntament promou diverses mesures de suport al comerç local per afrontar el post-confinament

Després de dos mesos tancats, l'entrada a la fase 1 d'aquesta setmana ha fet que molts del comerços del municipi hagin anat obrint. L'Ajuntament ha treballat des del primer moment per donar suport al teixit comercial del poble, tot estudiant diferents mesures per reactivar l'activitat econòmica i ajudar-los en l'adaptació a aquesta nova situació. La majoria de comerços han hagut de fer inversions per poder complir les mesures de contenció de la transmissió del virus, d'altres han hagut de canviar la manera d'oferir el seu servei i n’hi ha que encara no han obert. Un dels sectors més afectats és el de bars i restaurants que han pogut obrir les terrasses, però amb unes condicions molt complexes. D'una banda els ha calgut disposar les taules a 2 metres de separació entre elles i, de l'altra, també ha estat necessari situar-les a 2 metres de la façana per garantir el pas dels vianants per les voreres. 

 
Ampliació d'espai útil
Davant d'aquesta situació, que minva molt l'aforament general dels establiments i, per tant, els ingressos dels restauradors, l'Ajuntament ha estudiat com ampliar l'espai de les terrasses mantenint el mateix import de la taxa per afavorir que, sempre que sigui possible, mantinguin l’aforament pre-covid de les zones exteriors. Algunes de les solucions passen, com és el cas de l'avinguda de Pau Casals, per eliminar places d'aparcament per garantir la distància social necessària i la circulació dels vianants amb seguretat, una solució que s’ha valorat com a viable ja que també permet esponjar més la zona de vianants. Concretament les terrasses de Pau Casals ocuparan part de la zona d'aparcaments a partir de primers de juny. Aquesta solució també s'ha aplicat ja a la plaça de la Vila, on s'han  eliminat places d'aparcament per possibilitar l'activitat comercial i les normes de distanciament social del Covid-19.

Assessorament i formació
El servei de Comerç estudia iniciar diverses accions per facilitar l'adaptació del comerç a la nova realitat, així com campanyes promocionals per donar a conèixer la qualitat i diversitat de botigues i serveis que la ciutadania té a l'abast a Sant Quirze, tot reactivant el sector. Una de les primeres que veurà la llum serà el "TastaSQV a casa", una adaptació de la tradicional mostra gastronòmica que enguany es celebrarà a partir del 19 de juny, i que permetrà que els veïns i veïnes tastin els productes a casa seva mitjançant comandes que es podran fer virtualment als restauradors participants. També s'estan treballant propostes com els vals comerç que s'adreçaran a les famílies desfavorides o que hagin patit les conseqüències de la crisi provocada per la Covid-19.