Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L’Ajuntament reclama al Govern de l’estat espanyol el pagament dels ERTO

L’Alcaldessa ha fet arribar una carta reclamant la tramitació urgent d’aquestes ajudes


L’Ajuntament reclama al Govern de l’estat espanyol el pagament dels ERTO

L’Ajuntament ha fet arribar al Govern de l’estat espanyol una carta reclamant el pagament de les prestacions per ERTO de forma immediata. El comunicat, signat per l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, reclama “la màxima celeritat per ordenar el pagament donat que aquest retard posa en perill el benestar i la cohesió social que des de l’administració pública tenim el deure de garantir”.

 
En aquest sentit, el text recull la difícil situació “generada per la crisi sanitària de la Covid-19 al nostre país, que ha afectat de forma molt severa a una part important de la ciutadania del nostre municipi, comarca i en conjunt del país afectant directament a les seves trajectòries professionals, però sobretot afectant les seves expectatives i esperances de vida.”
 
Per això, l’Alcaldessa manifesta la seva màxima preocupació sobretot pels retards del tot injustificats que està patint la ciutadania respecte a la tramitació de pagaments de les prestacions vinculades als ERTO: “la situació de precarietat per la qual estan passant, i malauradament hauran de passar per qüestions laborals, diverses famílies és molt preocupant i es mereixen tota l’atenció i resposta a la qual s’hagi compromès l’administració pública de l’estat. Per aquest motiu, vull traslladar-li la meva màxima preocupació pels entrebancs, ineficiències, errors i sobretot pels retards del tot injustificats que està patint la ciutadania respecte a la tramitació dels pagaments de les prestacions vinculades als ERTO”. 
 
Així mateix, recorda que des de l’inici de l’episodi de Covid-19, la Generalitat de Catalunya va posar a disposició del Servicio Público de Empleo Estatal “professionals, infraestructura, atenció telefònica i suport general en la tramitació d’aquests expedients per tal de millorar el servei a la ciutadania”.
Aquesta petició s’ha fet arribar al President del Govern, Pedro Sánchez; a la Ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz Pérez, i també a la Ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero.