Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès entra a la fase 2 de desescalada

Les franges horàries per passejar i fer esport s’eliminen, excepte per a les persones majors de 70 anys


Sant Quirze del Vallès entra a la fase 2 de desescalada
Sant Quirze del Vallès i els municipis de la regió sanitària de Barcelona - Metropolitana Nord – Metropolitana Sud entren a la fase 2 de desescalada avui dilluns 8 de juny, tal com han aprovat les autoritats sanitàries. 
 
L’avenç fins a la fase 2 comporta una flexibilització d’algunes restriccions establertes, tot i que cal recordar que l’estat d’alarma continua vigent i les mesures d’higiene i protecció, mascareta i distància física, són obligatòries als espais públics.
 
Les principals novetats de la fase 2 són les següents:
 
Franges horàries i trobades
Amb l’entrada a la fase 2 s’eliminen les franges horàries per fer esport i passeig, excepte per a majors de 70 anys que es manté de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores.
Es permeten les trobades, reunions i circulació de grups de màxim 15 persones dins la mateixa regió sanitària. Cal recordar que continua la restricció de mobilitat entre regions sanitàries.
 
Hostaleria i restauració
Reobren al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte les discoteques i bars d'oci nocturn, sempre que no superin el 40% de l’aforament. Dins del local, únicament es pot consumir assegut a taula i, preferentment, mitjançant reserva prèvia. No s'admet el servei ni el consum a la barra per part de la clientela.
 
Comerç
Tots els establiments comercials i de prestació de serveis poden obrir al públic sempre que es redueixi l’aforament al 40% de la capacitat, i que es garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.
 
Centres educatius
Els centres educatius, escoles i instituts, reobren d’acord amb les indicacions de la conselleria d’Educació per atendre de manera personalitzada i presencial els alumnes que ho requereixin. Aquesta reobertura s’ha programat tenint en compte la salut de l’alumnat i del personal docent i no docent, d’acord amb les exigències de l’autoritat sanitària.
Les activitats que realitzaran les escoles seran l’acompanyament personalitzat de l'alumnat de 6è de primària que faran el pas a l’educació secundària, i l’atenció tutorial en grup de qualsevol curs, si es considera necessària. Aquesta tasca és voluntària per a l’alumnat, i la docència haurà de continuar de manera telemàtica.
Els centres de secundària atendran classes presencials voluntàries en grups de màxim  quinze alumnes, per als cursos de 4t d’ESO I 2n de batxillerat que acaben l’etapa i obtenen titulació. Els centres han de garantir un retorn gradual dels alumnes, amb horaris esglaonats i garantint les mesures d’higiene i la distància física de dos metres. 
 
Esports i equipaments esportius
L’exercici físic es pot practicar de forma individual i sense contacte, en grups de fins a un màxim de 15 persones. Es pot fer esport lliurement evitant les franges horàries reservades per a la gent gran, compreses entre les 10 i les 12 hores i entre les 19 i les 20 hores.
A les instal·lacions esportives cobertes i centres esportius està permesa la pràctica individual amb cita prèvia i per torns. Es poden practicar esports per parelles, sempre sense contacte físic i mantenint la distància social de 2 metres. En cap cas no es podrà superar el 30% d’aforament d’usuaris, igual que a les piscines d’ús esportiu on també caldrà cita prèvia per establir torns. En el cas que la piscina es divideixi per carrils d’entrenament, caldrà evitar l’acumulació de persones i que es compleixi la distància física de 2 metres.
 
Cerimònies i actes religiosos
Es permet l'assistència a llocs de culte sempre que no se superi el 50% de l’aforament, que ha d’estar senyalitzat correctament.
S'autoritzen les sales de vetlla amb un límit màxim de 25 persones en espais a l'aire lliure i 15 persones en espais tancats. La participació en la comitiva per a l'enterrament es restringeix a un màxim de 25 persones. 
Pel que fa als casaments i altres cerimònies de caràcter social, s’autoritzen en instal·lacions públiques o privades, amb un límit màxim de 100 persones a l’aire lliure i 50 en espais tancats, sempre que no es superi el 50% de l’aforament.
En tots els casos, s’han de respectar les mesures de seguretat i higiene establertes, la distància mínima de seguretat de 2 metres i la higiene de mans.
 
Trobareu més informació sobre la fase 2 a la web de Protecció Civil de Catalunya.