Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

El cementiri reobre el 15 de juny en el seu horari habitual

Els serveis funeraris flexibilitzen les mesures de vetlles i funerals


El cementiri reobre el 15 de juny en el seu horari habitual

El cementiri municipal torna a obrir les portes el pròxim dilluns 15 de juny, després d’haver estat tancat al públic per les restriccions establertes per la crisi sanitària per la Covid-19. El tancament de l’equipament s’ha aprofitat per realitzar-hi tasques de manteniment com ara la desbrossada i neteja d’herbes, escombrar i netejar els passadissos i la posada al dia de la jardineria del recinte, així com petites reparacions de làpides.

El cementiri, situat al carrer Pallars confluència amb carrer Moianès, obrirà en el seu horari habitual d’estiu, de 9 a 19 hores, de dilluns a diumenge.

Serveis funeraris

Amb l’entrada a la fase 2 de desescalada, el passat 8 de juny, els serveis funeraris de Sant Quirze del Vallès han modificat alguns criteris d’ús, com la represa de les vetlles al tanatori municipal, amb un aforament limitat a un màxim de 15 persones per sala, sempre que es compleixin les mesures generals de seguretat i higiene establertes. 

Les cerimònies en oratoris i esglésies s’han reprès també amb un màxim del 50% del seu aforament. Durant la litúrgia, cal evitar el contacte personal, mantenint en tot moment la distància de seguretat, la distribució de qualsevol mena d'objecte, llibres o fullets, tocar o besar objectes de devoció i l'actuació de cors.

Pel que fa al destí final, enterrament o incineració, la participació en la comitiva d’acompanyament es restringeix a un màxim de 25 persones, a més del ministre de culte.

El tanatori municipal compta amb els protocols de senyalització, neteja, i desinfecció de les instal·lacions, i s’ha posat a disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics i desinfectants.