Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L’avinguda de Pau Casals guanya espai pels vianants i les terrasses i disposarà d’un aparcament gratuït obert al públic

Facilitar el passeig a la ciutadania, afavorir el teixit comercial en el marc de les mesures de distanciament són els principals objectius d’aquesta actuació


L’avinguda de Pau Casals guanya espai pels vianants i les terrasses i disposarà d’un aparcament gratuït obert al públic

L’Ajuntament continua aplicant aquesta setmana actuacions per garantir les mesures de distanciament de la pandèmia de la COVID19 i sumar espais a la mobilitat dels vianants. En aquest cas els treballs es centren en l’avinguda Pau Casals, un dels eixos comercials més importants del poble. El projecte vol esponjar la zona de passeig i guanyar espai per a vianants i fer-ho de manera que els establiments de restauració puguin disposar les taules de les terrasses d’acord amb la normativa per evitar els contagis.

Per poder realitzar aquesta ampliació d’espai destinat al passeig i garantir l’activitat comercial, es preveu l’eliminació de les places d’aparcament entre el carrer 1 d’octubre i Moreneta de manera que s’hi puguin situar les taules de les terrasses i, així, es pugui dedicar tota l’amplada de la vorera als veïns i veïnes que passegen. El projecte també ha previst 2 zones de control horari de 15 minuts, pels veïns i veïnes que hagin d’apropar-se puntualment a algun comerç, als encreuaments amb carrer Manso i carrer Nou. De la mateixa manera s’han previst zones de càrrega i descàrrega per als comerciants.
El projecte es va comunicar divendres als comerciants de la zona, col·lectiu que va acollir positivament aquesta proposta que també vol prioritzar la mobilitat sostenible i facilitar el passeig per la zona comercial, oferint més comoditat a les persones que optin per apropar-se al centre a peu o en bicicleta. És per això que es preveu col·locar aparcaments de bicicletes en diferents punts del carrer.
 
Aparcament gratuït
Per resoldre el possible problema d’aparcament que es pugui ocasionar, l’Ajuntament ha previst obrir l’aparcament de la plaça Anselm Clavé de forma gratuïta de forma diària. Aquest aparcament, de propietat municipal, disposarà fins a 75 places  perquè la ciutadania hi pugui deixar-hi el cotxe. El primer dia que s’obrirà al públic serà el proper dilluns 22 de juny i s’hi podrà aparcar de manera lliure durant l’horari d’obertura, que serà de les 9 a les 21 hores.