Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb la projecció de "L'Espera"

El documental es podrà veure del 19 al 27 de juny en línia amb l'objectiu de visibilitzar la situació de milions de persones desplaçades al món


Sant Quirze commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb la projecció de "L'Espera"

L’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb l’objectiu de treure de l’oblit la dramàtica situació que viuen al món milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides.

Amb motiu d’aquesta jornada, l’Ajuntament de Sant Quirze havia previst la projecció del documental “L'Espera”, el proper divendres 19 de juny. Però la pandèmia causada per la Covid-19 impedeix oferir l’acte de manera presencial i per això convida la ciutadania a gaudir-lo des de casa. Del 19 al 27 de juny es podrà visionar el documental en aquest enllaç.
“L’Espera” parla de la vida al camp de refugiats d’Idomeni. Les periodistes Ester Bertran i Mercè Sibina viatgen fins allà per documentar la realitat de les persones refugiades, la majoria infants, que han quedat atrapades a la frontera entre Grècia i Macedònia.
 
Al món hi ha més de 65,6 milions de persones que s'han vist forçades a desplaçar-se i que necessiten protecció i ajuda. La població desplaçada inclou refugiats, desplaçats interns i sol·licitants d'asil. Cada any milions de persones es veuen obligades a deixar els seus països, casa seva, i buscar refugi fugint de conflictes, violència, la violació de drets humans, persecució o desastres naturals.