Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La fase 3 de desescalada arriba a tot Catalunya

Els desplaçaments per tot el territori català ja són possibles des d’avui


La fase 3 de desescalada arriba a tot Catalunya
La fase 3 ha arribat a tot Catalunya aquest dijous 18 de juny. Les autoritats sanitàries han aprovat l’avenç en la desescalada després de valorar les dades epidemiològiques.   
 
La principal novetat és que a partir d’avui la ciutadania es pot moure lliurement arreu del territori català, fet que fins ara no era possible, ja que a la fase 2 els desplaçaments estaven restringits a la mateixa regió sanitària. La mobilitat fora de Catalunya sense restriccions estarà permesa un cop arribi la nova normalitat, a partir del 21 de juny, segons ha informat el Govern espanyol.
 
Una altra novetat important és la supressió de les franges horàries per a tots els col·lectius, i l’ampliació de les trobades i reunions de fins a 20 persones.
 
L’ús de la mascareta és obligatori des dels 6 anys en espais públics, si no es pot mantenir la distància de 2 metres, i en el transport públic, amb algunes excepcions com ara per menjar, beure o fer esport.
 
Comerç i restauració
Els establiments comercials i de prestació de serveis poden obrir sense límit de superfície, sempre que no se superi la meitat de la capacitat d’aforament i que es garanteixi la distància mínima de dos metres entre clientela. També, hauran d’establir un horari d’atenció prioritari per a persones majors de 65 anys.
Les accions comercials o de promoció han d’anar acompanyades de mesures destinades a assegurar que no es generin aglomeracions. 
Respecte a bars i restaurants, es permet l’obertura de l’interior dels establiments amb una ocupació màxima del 50% de l’aforament i una distància de dos metres entre taules, i es reprèn el consum a la barra sempre que es puguin garantir dos metres de separació entre persones. L’ocupació de les terrasses pot ser de fins al 75%.
 
Cultura i lleure
Quant a la cultura, es permeten les activitats a les biblioteques, i els museus, els cinemes, els teatres i altres equipaments culturals poden obrir amb la meitat de la capacitat.
En l'àmbit del lleure, entren en funcionament centres recreatius turístics, zoològics i aquaris, amb el manteniment de mesures de seguretat i d'higiene, i es reprenen les activitats per a infants i joves, amb un nombre limitat de participants. 
 
Cerimònies i actes religiosos
El nombre d'assistents en llocs de culte s’amplia fins al 75% de l’aforament. 
Les sales de vetlla s'autoritzen en tota classe d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 50 persones en espais a l'aire lliure i 25 persones en espais tancats. La participació en la comitiva per a l'enterrament, fins ara limitada a 25 persones, s’amplia a un màxim de 50.
D’altra banda, s’autoritzen els casaments o altres cerimònies religioses de caràcter social, en instal·lacions públiques o privades, amb un límit màxim de 150 persones a l’aire lliure i 75 en espais tancats, sempre que no se superi el 75% de l’aforament.
 

Podeu trobar més informació sobre la fase 3 de desescalada aquí