Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze entra en la fase de represa i es reobren parcs de jocs infantils

Malgrat l’aixecament de restriccions, el Coronavirus continua actiu i cal complir amb les mesures de seguretat i higiene per evitar focus de contagi


Sant Quirze entra en la fase de represa i es reobren parcs de jocs infantils

Tot el territori català ha entrat en la fase de represa i queden sense efecte les mesures derivades de la declaració de l’estat d’alarma. D’aquesta manera, el decret signat ahir pel president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, estableix l’aixecament de les restriccions de mobilitat en l’àmbit de tot el territori de Catalunya. El decret també faculta la consellera de Salut i el conseller d’Interior per tal que adoptin les resolucions necessàries per fer efectives les mesures que han de regir aquesta nova etapa.

A Sant Quirze del Vallès es reobriran les pistes esportives de Poble Sec, Can Barra, Vallsuau, Líving i Los Rosales i també es podrà fer servir l’skate park. Les cistelles de bàsquet s’aniran reposant al llarg de la setmana vinent. L’Ajuntament recomana que l’ús d’aquests espais i la pràctica esportiva ha de ser individual.

Parcs infantils
L’Ajuntament reobrirà al llarg de la jornada els parcs de jocs infantils per al gaudi de les famílies. Aquests espais es desinfectaran diàriament però l’Ajuntament recorda que cal extremar les mesures de seguretat com la distància interpersonal d’1,5 metres entre grups de convivència no habitual i evitar les aglomeracions així com extremar la higiene de mans en els infants.

Trobades grupals
Fins al 25 de juny, les trobades de grups es troben encara limitades a 20 persones i en aquestes s’ha de mantenir la distància interpersonal d’1,5 metres. Pel que fa a la festivitat de Sant Joan, es recomana una celebració familiar i en petits grups.

Mesures
Malgrat l’aixecament de restriccions, el Coronavirus continua actiu i ja s’han produït focus de contagis en altres països com la Xina, Corea o Alemanya que han obligat a aplicar mesures de tancament i confinament. El compliment de les mesures de seguretat i higiene pot evitar la transmissió del virus que pot ser mortal sobretot en els col•lectius més vulnerables. Aquestes mesures són:

-    Rentar-se sovint les mans.
-    Cobrir-se amb el colze en tossir o esternudar.
-    Minimitzar el contacte social i mantenint el grup de convivència habitual estable.
-    Utilitzar la mascareta, recomanable en espai tancats i obligatòria per als majors de 6 anys i per als grups de convivència no habitual quan no es pugui mantenir la distància de seguretat. També és obligatòria en el transport públic.
-    En grups de convivència no habitual no es pot estar a una distància inferior a 1 metre, tot i portar mascareta, a excepció de determinades activitats professionals.
-    Escollir sempre que es pugui espais a l’aire lliure.
-    Fer una correcta ventilació dels espais tancats.  
-    Netejar i desinfectar les superfícies.
-    Cal garantir la distància interpersonal d’1,5 metres, equivalent a una superfície de seguretat de 2,5 m2 per persona, excepte en els grups de convivència habitual.
-    Cal protegir les persones vulnerables i han de tenir una atenció preferent en establiments i activitats.
-    A les activitats als espais públics, s’han d’evitar les aglomeracions i no es poden superar les limitacions d’aforaments establertes.