Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Els actes vandàlics incrementen amb escreix després del confinament

L’Ajuntament demana corresponsabilitat a la població i estudia iniciatives de fons per treballar aquest problema


Els actes vandàlics incrementen amb escreix després del confinament

 Les darreres nits de caps de setmana, el poble ha patit tota una sèrie de desperfectes i molèsties produïdes per grups de joves. Espais bruts, mobiliari urbà destrossat,  parcs i places plens de vidres trencats són el panorama que es troben els serveis de neteja cada matí. Al darrere d’això hi ha joves, moltes vegades menors i del poble, que després de mesos de confinament i restriccions han sortit al carrer sense cap mesura de contenció incrementant el vandalisme registrat d’altres anys i amb actituds reincidents i molt poc cíviques.

La policia municipal ha realitzat diverses intervencions les nits de divendres i dissabte en les quals ha trobat joves conduint sense carnet i en estat d’embriaguesa, d’altres banyant-se a les piscines municipals, que estan tancades, o fent molt xivarri i crits, impedint el descans del veïnat, fins a altes hores de la matinada. I el més greu, s’han trobat restes de fogueres a l’entorn de la serra de Galliners i s’han tirat petards a poca distància del bosc, dues actuacions totalment prohibides i molt perilloses,  per l’època de l’any en la que estem i pel risc d’incendi que suposen.
Problema de fons
Avui mateix ha tingut lloc una reunió a l’Ajuntament amb els caps d’emergències i de la Policia Local i una altra amb el regidor de Joventut per tractar el tema i concretar estratègies per erradicar aquest problema. Les més preventives i de seguretat es faran de manera immediata perquè tinguin efecte durant la mateixa nit de la revetlla. A nivell de Joventut, la voluntat és treballar el problema de fons i veure perquè el jovent està actuant així,  una manera de fer que ja s’havia vaticinat per referents de l’educació durant el confinament. Segons aquests, aquesta reacció dels joves  és una possible resposta a les tensions i angoixes patides durant el temps de confinament, i cal  treballar-ho des del punt de vista de l’educació social per obtenir resultats. D’una banda es vol incidir en la prevenció i reducció de riscos associats al consum d'alcohol i drogues, un projecte en el que s'hauria d'implicar a les famílies i als agents socials del poble. De l’altra, es vol  abordar la realitat que hauran de viure els i les joves durant els mesos vinents, quan encara no estan clars els models educatius del curs vinent i com es redistribuirà el seu temps.
Corresponsabilitat
Segons han explicat avui des de la Policia Local, una part important dels joves que estan fent aquestes actuacions són del poble i són menors. És per això que és important la corresponsabilitat i implicació de les famílies, ja que aquests comportaments suposen una alta factura per les arques municipals i, també, un profund malestar als veïns i al personal que es troba les destrosses l’endemà. I el més important, cal vetllar per la salut del jovent de manera conjunta com a societat.