Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova una modificació pressupostària que farà realitat diverses adequacions i projectes

La millora dels accessos i la connexió al polígon de Can Canals és una de les actuacions previstes


El Ple aprova una modificació pressupostària que farà realitat diverses adequacions i projectes

El Ple de l’Ajuntament, celebrat ahir en sessió ordinària, va començar amb l’agraïment per part de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, a tots els establiments participants al Tasta des de casa. A continuació, i seguint amb els Informes de Presidència, va fer referència a l’inici avui mateix del termini per sol·licitar els vals descompte adreçats a les famílies vulnerables per comprar als comerços del poble. Trobareu el detall de la iniciativa en aquest enllaç.

Un altre dels temes destacats d’aquesta prèvia va ser la reobertura progressiva dels diferents serveis municipals. S’ha pogut reprendre l’activitat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la Biblioteca, la piscina coberta i la sala fitness al Complex Esportiu i el proper 1 de juliol obrirà l’Escola Bressol Municipal, entre altres. A més a més, va afegir que les escoles Onze de Setembre, Lola Anglada, Taula Rodona i Pilarín Bayés  realitzaran casals d’estiu i els clubs de futbol, handbol i bàsquet organitzaran els seus respectius campus.
També va informar sobre la contractació d’una empresa especialitzada per acompanyar en el lleure al jovent del poble a les tardes i les nits. L’alcaldessa va comentar que els i les joves són un col·lectiu que ha patit molt en l’etapa del confinament i ara es tracta de reconvertir aquelles actituds més vandàliques en comportaments més cívics i més respectuosos amb l’entorn. 
Pel que fa a les dades de la pandèmia, Oliveras va afirmar que la situació al municipi en aquests moments és estable, fa dies que no s’ha confirmat cap nou cas però encara hi ha 15 persones ingressades. També que el proper 3 de setembre tindrà lloc l’acte d’homenatge a les víctimes de la Covid-19. L’Ajuntament informarà properament sobre els detalls del mateix.
Nous projectes
El Ple ha aprovat per unanimitat la modificació pressupostària de crèdits extraordinaris finançats mitjançant baixa per anul·lació de crèdits de despesa i que implica un total de 220.500 euros. 
Aquesta modificació permetrà diverses adequacions i projectes, com l’inici del procediment de contractació per a la redacció del projecte executiu de la nova infraestructura d’accés i connexió al polígon de Can Canals. L’actuació compta amb un import de 60.000 euros. 
En la mateixa línia, la modificació també permetrà invertir en noves infraestructures i béns d’ús general, així com adequar nous equipaments municipals. Respecte aquest darrer concepte, s’inclou la nova dependència municipal a l’av. de Pau Casals,  que s’ha adquirit en règim d’arrendament per deu anualitats i que permetrà ampliar l’actual oficina de Territori i treballar en la futura Oficina Municipal d’Habitatge. Aquesta actuació respon a un pressupost de 160.500 euros. 
 
L’Institut Escola Onze de Setembre, més a prop
El Ple també ha aprovat per unanimitat la declaració d’especial interès i la concessió de beneficis fiscals al Departament d’Educació de la Generalitat, per les obres d’adequació d’espais a l’Institut Escola Onze de Setembre. 
Amb data 5 de juny el Departament va sol·licitar la llicència per adequar diversos espais del que serà l’Institut escola: la nova construcció d’una nova aula de tecnologia al porxo i l’adequació de dues aules grup d’ESO a la planta primera. Ara, amb aquesta aprovació declarant les obres d’interès general, es podrà gaudir de les exempcions i bonificacions, de les taxes i de l’impost sobre la construcció, previstes a la Llei Reguladora de les Hisendes Locals i a les Ordenances fiscals municipals.
 
Decrets
El Ple també ha donat compte de decrets en relació al nomenament de nou personal, necessari per a la situació excepcional que genera aquesta crisi sanitària i econòmica: una persona a Benestar Social com a servei essencial, i una altra per fer acompanyament al teletreball.
 
Altres punts
L’Ajuntament s’adhereix al contracte basat en l’acord marc de subministrament l’electricitat amb destinació a les entitats locals de Catalunya 2020. Un punt que ha comptat amb el suport de Junts per Sant Quirze, Junts per Catalunya, Ciutadans i Sant Quirze en Comú; i l’abstenció del PSC.
 
Un altre dels punts aprovats ha estat la modificació del Catàleg de Llocs de Treball, amb el suport de Junts per Sant Quirze, PSC, Ciutadans, Sant Quirze en Comú; i l’abstenció de Junts per Catalunya.
 
Mocions
. Moció presentada per Ciutadans, contra la “intervención de los ahorros de los ayuntamientos por part del Gobierno de España”. Aprovada per unanimitat.
. Moció presentada per Sant Quirze en Comú per garantir la igualtat d’oportunitats en l’educació i pal·liar l’emergència educativa generada per la Covid-19. Aprovada per unanimitat.
. Moció presentada per Sant Quirze en Comú, en suport a la necessitat d’un pacte pel dret a l’habitatge. Aprovada per unanimitat.
. Moció presentada pel PSC-CP, per demanar al Govern de la Generalitat que aixequi la suspensió d’ajuts per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la Covid-19 en els lloguers d’habitatge habitual. Aprovada per unanimitat.
. Moció presentada per Junts-ERC-AM, en commemoració del 28J, Dia Internacional de l’Alliberament i l’Orgull LGTBI. Aprovada per unanimitat.
. Moció presentada per Junts-ERC-AM en defensa de l’espai públic. Aprovada amb el suport de Junts per Sant Quirze, Junts per Catalunya i Sant Quirze en Comú. En contra: Ciutadans. Abstencions: PSC.
. Moció presentada per Junts-ERC-AM, de suport a les lluites per a l’eliminació de la discriminació racial. Aprovada per unanimitat.
 
Podeu veure el ple en aquest enllaç.