Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L’Ajuntament lliura bosses reutilitzables als establiments locals

En total s’han fabricat més de 6.000, en el marc d’una iniciativa dels Pressupostos Participatius 2019


L’Ajuntament lliura bosses reutilitzables als establiments locals

L’Ajuntament ha distribuït bosses de tela resistents i reutilitzables als establiments de fruites, verdures i llegums del municipi. El tinent d’Alcaldia d’Hisenda Pública i Economia Local, Àlex Brossa, va ser l’encarregat ahir de fer una primera distribució, acompanyat per la presidenta de l’Associació Sant Quirze Comerç, Celia Menes,

 
Les bosses es distribuiran per tècnics del Consell Comarcal dins de la campanya “Apunta’t al Consum Sostenible” del Programa ENFEINA’T, en què participa l’Ajuntament. 
 
En total se n’han fabricat 6.500 bosses que responen a una de les propostes dels Pressupostos Participatius de 2019, amb el nom “Sant Quirze + Sostenible”, i presentada per l’Associació Sant Quirze Comerç. La proposta ha comptat amb un pressupost de 10.000 euros.
L’objectiu és que les bosses arribin a bona part de la població, mitjançant aquests comerços i com a alternativa a les bosses de plàstic d’un sol ús. Aquest material està dissenyat per suportar fins a 3 kg de pes, però alhora és molt lleuger. La tela de malla permet que el producte que conté respiri, i que les bosses es puguin rentar a la rentadora, amb una durada de més de tres anys. A més, una vegada finalitza la seva vida útil, la bossa és 100% reciclable.
 
Les bosses de plàstic són un dels grans problemes mediambientals del nostre planeta, contaminant els ecosistemes terrestres i aquàtics i posant en perill moltes espècies animals arreu del món. És per això que l’Ajuntament està fent passos importants per reduir el seu ús i, en la mesura del possible, fins i tot eliminar-lo
Recordem que cada any, només a Europa, més de 50.000 milions de bosses de plàstic acaben al contenidor de rebuig, fet que contribueix a l’ascens de la pol·lució.