Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

Ara més que mai, Comerç SQV, compra al poble!

Continuen les iniciatives per fomentar el comerç local amb directori web, vals descompte i bosses reciclades


Ara més que mai, Comerç SQV, compra al poble!

L’Ajuntament de Sant Quirze distribueix aquests dies el directori de comerços locals en format paper a tots els habitatges. Aquesta acció forma part de la campanya “Ara més que mai, Comerç SQV, compra a casa!” que es desenvolupa amb l’objectiu de fomentar el comerç local, tan afectat per aquesta crisi econòmica. 

La imatge que materialitza aquesta campanya es pot veure en format adhesius al terra i en mupis en els punts estratègics del poble. També s’ha creat una pàgina web on es pot consultar el directori de comerços existents: www.comprasantquirze.cat. 
 
100.000 euros en vals
La iniciativa es complementa amb múltiples accions que reforcen no només el comerç sinó les persones més vulnerables, afectades econòmicament per la pandèmia. Així, continua activa la sol·licitud de Vals de 100 euros per comprar a Sant Quirze.  Es tracta d’una ajuda per un import total de 100.000 € materialitzada en talonaris de vals per bescanviar a comerços del municipi. Cada talonari, valorat en 100 euros, compta amb diversos vals per imports diferents, bescanviables en els establiments adherits a aquesta iniciativa.
Les persones beneficiàries han de complir uns requisits com ara residir al municipi amb una antiguitat mínima d’1 any,  formar part d’un nucli de convivència en risc de vulnerabilitat, i/o que s’hagi vist afectat per un ERTO o ERO en cas de persones assalariades, o per una reducció de l’activitat econòmica en cas de persones treballadores per compte pròpia o autònomes. L’ajuda es pot sol·licitar fins al proper 16 de juliol
 
En la mateixa línia, la tradicional mostra gastronòmica enguany celebrada en línia ha estat també una de les iniciatives clau per al foment dels establiments locals. El Tasta SQV a casa, celebrat del 19 al 24 de juny va comptar amb gairebé 400 famílies; es van vendre 1.415 menús i es van fer 922 comandes. Una molt bona acollida que els restauradors locals i la ciutadania que ha participat d’aquesta acció valoren molt positivament.
 
Bosses reciclades
La setmana vinent el Servei al Comerç posarà a disposició dels establiments locals un total de 10.000 bosses fetes amb ampolles de plàstic reciclades. Les persones que comprin al municipi podran fer servir aquestes bosses que trobaran a les botigues, de manera que es fomenti el respecte al medi ambient i es redueixin els suports de plàstic.