Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L'Ajuntament cancel·la la Festa Major

Alguns espectacles i actuacions es reprogramaran en un Cicle cultural el darrer trimestre de l'any


L'Ajuntament cancel·la la Festa Major

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha supès la Festa Major 2020, una festivitat que s'havia de celebrar del 3 al 7 de setembre. La decisió s'ha pres a l'últim moment, tot i comptar ja amb una proposta treballada i adaptada a les mesures de la COVID-19, amb gran protagonisme de la cultura km 0, i amb les limitacions d'aforament reglamentàries en els actes. El principal motiu de la cancel·lació ha estat prioritzar la salut dels veïns i veïnes en un context d'incertesa constant, amb rebrots de la pandèmia aquí i allà, que fan molt difícil arriscar-se.

De fet, l'equip tècnic municipal ha treballat molt intensament per reformular la Festa Major que estava plantejada abans de la pandèmia, per fer-la molt més reduïda, propera, en els espais adequats i els aforaments que marcava la normativa. I sobretot, s'ha volgut mantenir l'esperança fins a última hora perquè la Festa Major és un gran motor del teixit cultural i associatiu del poble i per això s'ha volgut esperar fins al final per prendre la decisió. Justament, la determinació s'ha pres en el moment en que s'estava tancant el disseny del programa i a punt de fer el contracte d'impressió del mateix. Fins i tot ja s'havia anunciat que es feia al butlletí municipal de l'Ajuntament en la seva versió digital, però veient que municipis de l'entorn han suspès la seva Festa Major, Sant Quirze del Vallès ha decidit fer-ho també per no convertir-se en un pol d'atracció a la comarca i evitar aglomeracions que podrien ser perilloses per la població.
 
Cicle cultural
Amb l'objectiu de potenciar la cultura i donar suport als artistes locals, l'Ajuntament vol reprogramar els espectacles i actuacions que estaven previstos per la Festa Major 2020 en un cicle cultural que es podrà gaudir durant l'últim trimestre d'aquest any, mentre les condicions i mesures de prevenció de la COVID19 ho permetin. D'aquesta manera, el Consistori vol donar suport a un dels sectors que s'han vist més afectats arreu per la crisi del coronavirus, el de la cultura. 
Altrament, l'Ajuntament continua mantenint l'acte d'homenatge a les víctimes de la COVID-19, que es celebrarà el proper 3 de setembre al parc de les Morisques i que vol aplegar les famílies de la cinquantena de veïns i veïnes que han perdut la vida amb motiu de la pandèmia. Els familiars que vulguin assistir-hi, han d'omplir el formulari: www.santquirzevalles.cat/homenatge, o bé trucar al telèfon 937216800.