Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Jornada de donació de sang a Sant Quirze del Vallès

La donació serà el 27 de juliol i caldrà reservar cita prèvia


Jornada de donació de sang a Sant Quirze del Vallès

El pròxim 27 de juliol tindrà lloc una nova jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. La donació es realitzarà en un espai habilitat del Casal Serra de Galliners, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Les persones donants han de reservar cita prèvia a la web donarsang.gencat.cat, per evitar esperes i aglomeracions.
 
El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.
 
Aquest estiu, reserva hora i ‘Multiplica’t per 10’
La campanya d’estiu proposa a la ciutadania el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang al juliol i agost. A més de donar sang, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que ens permet un enllaç propi per compartir amb amistats i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.
 
Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat es pot crear la imatge i el nostre enllaç i compartir-lo directament des de Whatsapp o xarxes socials amb el nostre entorn. A més, cada cop que algú reservi hora a través del nostre enllaç rebrem un correu electrònic que ens avisarà que hem sumat una nova donació al nostre repte.
 
Baixada de donacions
A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte a la resta de l’any. Les vacances fan que moltes persones canviïn els hàbits i deixin de donar sang.  
 
Enguany, a més, les necessitats de sang són més elevades de l’habitual en aquesta època de l’any per la represa d’operacions als hospitals que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia. 
 
Per garantir que totes les persones malaltes tinguin la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries.