Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La bandera sahrauí onejarà al balcó de l’Ajuntament aquest cap de setmana

La iniciativa manifesta el suport al Poble Sahrauí en el marc del projecte Vacances en Pau


La bandera sahrauí onejarà al balcó de l’Ajuntament aquest cap de setmana
La façana de l'Ajuntament lluirà aquest cap de setmana la bandera sahrauí per manifestar de forma simbòlica el suport al Poble Sahrauí, que viu confinat als campaments de refugiats al Sàhara Occidental. 
La iniciativa respon a la proposta de l’entitat Vacances en Pau, que cada estiu organitza l’estada d’infants sahrauís a llars de famílies d'acollida de tot Catalunya, i també de Sant Quirze del Vallès, i que aquest any no ha estat possible per la situació provocada per la Covid-19. 
En el marc del projecte de Vacances en Pau, cada any s’ha organitzat una manifestació per La Pau i la Justícia del Poble Sahrauí, per reivindicar el seu dret a l’autodeterminació, a retornar a la seva terra, i per denunciar la constant violació dels drets humans al Sàhara Ocupat per les forces d’ocupació marroquines. Enguany la manifestació serà simbòlica amb la col·locació de banderes sahrauís als balcons d’institucions i de particulars, els dies 25 i 26 de juliol.
 
Tanmateix, als campaments de refugiats sahrauís s’està desenvolupant un projecte de Vacances en Pau alternatiu per fer que l’estiu no sigui tan dur pels infants, tot i la situació de refugi i les altes temperatures. El projecte es pot seguir a les xarxes a @SaharaCatalunya.