Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El govern avança en la municipalització de la gestió pública de l’aigua

El Ple celebrat ahir va aprovar per unanimitat l’adhesió a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública


El govern avança en la municipalització de la gestió pública de l’aigua
El Ple municipal, reunit ahir dijous 30 de juliol, va aprovar l’adhesió de Sant Quirze del Vallès a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), que promou la gestió íntegrament pública del servei d’aigua en considerar que és un bé i un servei bàsic essencial. L’acord va comptar amb els vots favorables de tots els grups polítics, que van manifestar el seu suport a la proposta presentada per l'equip de govern d’iniciar el camí cap a la municipalització del servei d’aigua. L’adhesió a l’AMAP, que actualment compta amb 36 socis entre municipis i entitats, té per objectiu rebre l’assessorament i l’acompanyament necessari en el procés de canvi de gestió del servei d’aigua, que actualment administra l’empresa CASSA.
 
Les escoles municipals mantenen els preus del curs 2019-20
El plenari també va aprovar unanimitat els preus públics, les tarifes i els ajuts pel curs 2020-21 del Centre municipal de Formació de persones adultes L’Olivera, de l’Escola Municipal de Música Can Barra i de l’Escola Bressol Municipal El Patufet, els quals es mantenen respecte al curs anterior. Aquesta mesura és una més de les aprovades per l’Ajuntament per donar suport a les persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica per la crisi sanitària de la Covid-19.
 
Festius locals 2021
Els festius locals del 2021 seran el 10 de maig, Aplec de la Salut, i el 6 de setembre, coincidint amb la Festa Major del municipi, tal com va acordar ahir el plenari per unanimitat.
 
Modificació del contracte de recollida i neteja viària
El Ple va aprovar, de forma unànime, la modificació del contracte de recollida de residus, neteja dels espais públics i gestió de la deixalleria amb l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, S.A. (FCC). Es tracta d’una ampliació del servei per cobrir les necessitats sorgides arran de les actuacions de millora de les voreres i accessibilitat, i de la instal·lació de 100 papereres en el viari dels polígons industrials, que requerirà un servei de neteja i recollida de residus no prevista al contracte. L’increment del preu del contracte anual és de 76.781,18 €  (IVA inclòs). 
 
Xarxa de ciutats europees Eurocities
Un altre punt de l’ordre del dia aprovat per unanimitat va ser l’acord de participació en la xarxa de ciutats europees Eurocities, com a municipi integrat al sistema urbà de Terrassa, format per Matadepera, Rellinars, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. De fet, Sant Quirze ja forma part d’aquest acord de cooperació conjunta des del 2008, i ara es subscriu un nou conveni en considerar-lo una eina que aporta valor, coneixement i avantatges competitius territorials.
 
Modificació de les normes urbanístiques del PGO
El Ple va ratificar ahir el text Refós de la Modificació Puntual de la normativa urbanística del PGO de Sant Quirze del Vallès, concretament dels articles 143, 146, i 285. L’objectiu de la
modificació és aconseguir una major claredat d’aplicació de les normes urbanístiques, ja que el temps transcorregut des de l’aprovació del PGO fins a l’actualitat ha permès detectar alguns aspectes de la seva normativa urbanística confusos i complexos d’aplicar. La ratificació plenària, que va comptar amb els vots favorables de tots els grups, és l’últim pas del procediment de l’aprovació definitiva de l’esmentada modificació. Aquesta incorpora les prescripcions fixades per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona en la seva aprovació definitiva.
 
Altres punts del Ple van ser l’aprovació de la modificació de la plantilla de personal de 2020, que va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern, de Sant Quirze en Comú (SQV EC) i de Ciutadans (C’s), l’abstenció de Junts per Catalunya (JUNTS), i el vot en contra del Partit Socialista (PSC-CP), i el retiment de comptes del segon trimestre de 2020 sobre el compliment dels terminis per al pagament de les obligacions de l’Ajuntament, que actualment se situa en 23,64 dies. El tinent d’Alcaldia de l’àrea d’Economia, Àlex Brossa, va valorar positivament la xifra que permetrà l’ús del romanent de tresoreria, si res no canvia.
 
Mocions
  • Moció presentada pel PSC-CP, consensuada amb SQV EC, sobre la participació del món local en la gestió dels fons provinents del Pla de Recuperació per a Europa, Next Generation EU, va ser desestimada amb els vots en contra de Junts-ERC-AM, i els vots a favor de JUNTS i de C’s.
  • Moció presentada pel PSC-CP, en relació amb la gestió sanitària de la Generalitat de nous brots de la Covid-19 als municipis, va ser desestimada amb els vots en contra de Junts-ERC-AM, l’abstenció de JUNTS, i els vots a favor de C’s i de SQV EC.
  • Moció presentada per Junts-ERC-AM, consensuada amb JUNTS, per demanar el posicionament en contra de la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7 i la recuperació de la titularitat i possessió pública d'aquestes infraestructures viàries, aprovada amb el vots a favor de SQV EC, amb l’abstenció del PSC i de C’s.
  • Moció presentada per Junts-ERC-AM, per demanar a les administracions de l'Estat, Govern de l'Estat Espanyol i Diputació de Barcelona transferència econòmica d'urgència per fer front a la crisi econòmica i social de la Covid-19, aprovada amb els vots a favor de JUNTS, de C’s i de SQV EC, i l’abstenció del PSC.
  • Moció presentada per Junts-ERC-AM, per demanar la investigació de la implicació de Felipe González en la creació i funcionament dels GAL, aprovada amb els vots a favor de JUNTS i de SQV EC, i en contra PSC i C’s.
  • Moció presentada per C's, para hacer de Sant Quirze del Vallès un pueblo seguro, aprovada per unanimitat
  • Moció presentada per C's, para instalar grifos automáticos en los lavabos de las dependencias y establecimientos municipales, aprovada amb els vots de JUNTS, PSC i SQV EC, i l’abstenció de Junts-ERC-AM.
  • Moció presentada per JUNTS, per a la supressió del cablejat aeri a Sant Quirze del Vallès, aprovada per unanimitat.
 
Podeu veure el ple en aquest dos enllaços: primera part i segona part.