Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

El nombre de contagis per Covid-19 es manté estable a Sant Quirze del Vallès

Cal extremar el compliment de les mesures d'higiene i seguretat per evitar el risc de rebrot


El nombre de contagis per Covid-19 es manté estable a Sant Quirze del Vallès

La situació a Sant Quirze del Vallès pel que fa a contagis per Covid-19 es manté estable segons han informat a l'Ajuntament les autoritats sanitàries. Malgrat en  aquests moments el municipi no es troba en una situació com la de poblacions properes com Sabadell o Ripollet, en què s'han hagut de fer tests de detecció massius a la població per controlar possibles brots de contagi, cal que la ciutadania prengui consciència  de la necessitat de continuar aplicant mesures d'higiene i distanciament social per reduir el risc de transmissió de la Covid-19.

Els efectes de la pandèmia de Covid-19 continuen condicionant els hàbits de vida. Això fa que les mesures d’higiene i seguretat, com ara el rentat freqüent de mans i el distanciament social, segueixin sent imprescindibles per reduir el contagi i evitar un rebrot.

Ús de mascareta

La mascareta s’ha convertit en un element imprescindible a l’hora de sortir de casa per a totes les persones de 6 anys o més, independentment del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat. Recordeu que, perquè sigui efectiva, cal fer-ne un ús correcte i seguir aplicant les mesures de prevenció bàsiques, com el rentat freqüent de mans i la distància respecte altres persones.

Rentar-se les mans

El coronavirus SARS-CoV-2 només és un dels milers de microbis que són imperceptibles per a l’ull humà i que es van recollint de l’entorn (a casa, a l’escola, a la feina, al jardí, d’animals, mascotes, aliments, etc.). Rentar-se les mans freqüentment contribueix a eliminar-los i evitar que es propaguin. Cal fer-ho diverses vegades al dia, independentment que no es tinguin brutes.

Respectar la distància de seguretat

Mantenir una distància d'1,5 metres respecte les persones amb qui no es conviu, encara que siguin familiars o amics, és una de les mesures més efectives per evitar la transmissió de la covid-19. Eviteu espais concorreguts, on sigui difícil mantenir la distància interpersonal i es puguin produir aglomeracions. Tingueu en compte que la distància recomanada augmenta en funció de la velocitat de
desplaçament:

· Quan s'està en repòs: 2 metres
· Mentre es passeja: 4 o 5 metres
· Si correu o aneu amb patins, patinet o bici: 10 metres
· Si circuleu amb bici a alta velocitat: 20 metres

Trobareu més consells al web https://canalsalut.gencat.cat