Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Avís: Tractaments per evitar la proliferació de plagues al municipi

L'escarabat de l'om i el tigre del plàtan són les dues plagues on s'incidirà


Avís: Tractaments per evitar la proliferació de plagues al municipi

 La nit de dimarts 25 a dimecres 26 d’agost de 2020 es realitzarà una fumigació contra l’escarabat que ha afectat un important nombre d'oms del municipi. Aquest escarabat (gallerucella luteola) és una plaga que s'alimenta de les fulles dels oms. L'insecte, tot i ser molest, és totalment inofensiu pels humans, però altament agressiu contra els oms. 

Els treballs seran executats per l’empresa Fitopatologia i Natura S.L., començaran a les 23 hores de dimarts 25 i acabaran de matinada. S’aplicarà el producte Deltametrin 1.5%. 

Les zones que es fumigaran són on s'ha detectat una incidència més alta d'aquest insecte: avinguda de Can Pallas, parc del torrent de la Font del Pont els carrers del Bages i de la Segarra, espais on s’han trobat els arbres amb la  plaga més activa. Es recomana al veïnat que, durant la fumigació, tanqui les finestres.Telèfon emergències en cas d’intoxicació: Institut Nacional de Toxicologia 915620420.

Tigre del plàtan

L'Ajuntament també realitzarà un tractament als plataners de la zona del Mas Duran per evitar la proliferació del tigre del plàtan. Els treballs es faran la nit entre dilluns 24 d'agost i dimarts 25.  Els carrers on s'incidirà són el carrer Vallcorba, rambla de Lluís Companys, ronda de Santa Julita, avinguda Països Catalans, plaça Sant Jaume i plaça de la Glosa. L’empresa encarregada serà Centroplag i els productes que s’aplicaran són barreges de sabons totalment innocus per a la salut de persones i animals.