Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès acollirà una sèrie d’actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya

Avui s'hissarà l'Estelada i demà es farà l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova


Sant Quirze del Vallès acollirà una sèrie d’actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya

Sant Quirze del Vallès es prepara per celebrar demà una Diada Nacional de Catalunya diferent, marcada per la pandèmia sanitària i les restriccions imposades per disminuir el risc de contagis. Malgrat aquest fet, s’han organitzat una sèrie d’iniciatives i s’han mantingut els principals actes d’aquesta celebració amb el compliment de les normatives sectorials publicades pel Departament de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya per garantir la seguretat del públic.

La programació d’actes va començar dimarts 8 de setembre, amb la presentació del llibre “Història d’un crit” de Joan BonaNit. La iniciativa està organitzada per Sant Quirze per la Independència.

Concert de Feliu Ventura i Hissada de l’Estelada
Els actes continuaran avui dijous 10 de setembre al vespre. El cantautor xativí Feliu Ventura presentarà el seu nou treball discogràfic “Convocatòria” al parc de les Morisques a partir de les 20 hores. Per poder assistir al concert, que és gratuït, també cal reservar les entrades al web http://entrades.santquirzevalles.cat. L'entrada al recinte s'efectuarà per la porta principal del parc de les Morisques (rambla de Lluís Companys). Les inscripcions a aquest esdeveniment finalitzaran el mateix dijous 10 de setembre a les 13 hores.

Acte seguit, entre les 21.30 i les 22 hores tindrà lloc la tradicional Hissada de l’Estelada a la part superior del parc. Per motius de seguretat, per assistir a aquest acte cal reservar prèviament les places al següent enllaç. Les persones que ja hagin adquirit l’entrada per al concert de Feliu Ventura i desitgin assistir a la hissada de l’Estelada no caldrà que reservin plaça per al segon acte de la nit. L'entrada al recinte per a les persones que només vulguin assistir a la hissada de l'estelada s'efectuarà per la porta del parc situada a l'avinguda Camí del Mas.

Ofrena floral i concentració al parc de les Morisques
Com és habitual, el matí de divendres 11 de setembre tindrà lloc l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova a la plaça 14 d’abril. El recinte estarà encerclat i no es permetrà la presència de públic per motius de seguretat.

Ja a la tarda, a partir de les 17 hores, Sant Quirze per la Independència organitza una concentració al parc de les Morisques en motiu de la Diada de l’11 de setembre. Els i les participants faran un encerclament a l'interior del parc seguint el seu perímetre. Aquest el dividiran en sis trams de colors en funció del nombre de persones inscrites. Per poder participar-hi, és imprescindible fer la inscripció a l’acte al següent enllaç, on també trobareu més informació sobre la concentració. En finalitzar l’encerclament està previst realitzar la lectura d’un manifest a l'interior del mateix parc.

Tancament del parc de les Morisques
Per a la realització de les iniciatives previstes tant dijous 10 com divendres 11 de setembre, el parc de les Morisques romandrà tancat ambdós dies a partir de les 14 hores, quan començaran les tasques de desinfecció i muntatge d’infraestructures.