Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Diferents propostes santquirzenques i de la comarca ompliran l’agenda cultural durant els propers mesos

El cicle cultural combinarà música, teatre i espectacles familiars i el nou format substituirà enguany les propostes que havien de tenir lloc per Festa Major


Diferents propostes santquirzenques i de la comarca ompliran  l’agenda cultural durant els propers mesos

Durant els propers mesos de setembre i octubre, sempre i quan la situació sanitària ho permeti, Sant Quirze del Vallès acollirà una sèrie de propostes culturals adreçades a tots els públics. Les activitats programades estaven previstes del 4 al 7 de setembre, quan s’havia de celebrar la Festa Major al municipi. Per prudència, l’Ajuntament va decidir esplaiar-les en el temps reconvertint-les en un cicle cultural de petit format amb propostes km. 0 i suspendre la Festa Major com a format en un any marcat per la pandèmia sanitària. Els espectacles tindran lloc, principalment, al pati de la Biblioteca Municipal, amb capacitat per 80 persones complint amb la distància interpersonal entre grups de convivència. També està previst que obri novament les portes la Sala Josep Brossa de la Patronal per acollir les propostes teatrals.

Espectacles familiars
El cicle cultural comptarà amb propostes musicals, teatrals i familiars, com la que tindrà lloc el divendres 18 de setembre. El pati de la Biblioteca acollirà l’actuació de Landry el rumbero a partir de les 18.30 hores, que presentarà el seu nou disc “Ets especial”. Completaran les propostes familiars Jaume Ibars i els Trastos Band el divendres 9 d’octubre i “La nina del cap pelat” d’Engruna Teatre el divendres 16. Ambdues activitats tindran lloc a les 18 hores. Per altra banda, la Biblioteca Municipal reprendrà el cicle “Hora del Conte” a partir del divendres 2 d’octubre.

Concerts
La música en directe també tindrà el seu espai en aquest cicle cultural. El grup Ginestà, guanyador del Premi Enderrock 2019 per votació popular al Millor disc de cançó d'autor encapçalat  pels germans Júlia i el Pau Serrasolsas, oferirà un concert al pati de la Biblioteca el dijous 24 de setembre a partir de les 20.30 hores. El dijous 22 d’octubre serà el torn del santquirzenc Gerard Aledo, que ens presentarà la seva nova aventura en solitari després de liderar el grup Animal . Aquest 2020 ha publicat dos EPs, “Obrint els ulls“ i “De ti en adelante”, que es poden escoltar a les plataformes digitals.  Les noves cançons mostren la part més íntima, propera i emotiva d’Aledo sense deixar enrere les cançons més corejades dels últims anys. Per últim, el divendres 30 d’octubre tindrà lloc l’actuació de la cantautora terrassenca Mabel Flores, coneguda per  la gran acollida del seu darrer àlbum “Entre mujeres”. Flores ens farà gaudir amb el seu nou directe més explosiu i elèctric.

Teatre

“Els fusells de la senyora Carrar”, de Bertolt Brecht, de la companyia alGalliner de Sabadell, sota la direcció d’Albert González, obrirà la programació teatral el dissabte 3 d’octubre a la Sala Josep Brossa de la Patronal a partir de les 20 hores. És una obra ambientada a la Guerra Civil espanyola. Concretament, la història ens situa a la Desbandá, un dels episodis més cruels del conflicte bèl•lic que va tenir lloc a Andalusia i on van morir milers d’innocents degut al bombardeig indiscriminat del bàndol franquista sobre la població civil. El muntatge compta amb música en directe a càrrec de Carles Belda i Anna Farriol, i amb cares conegudes del teatre català com Santi Ricart i Òscar Castellví. El diumenge 25 d’octubre, Onze al Teatre i l’Espai d’Arts Escèniques, amb el suport de l’Ajuntament, organitzen la primera representació de la Mostra de Teatre Amateur de Sant Quirze del Vallès. L’obra “Sense llençols”, de la companyia Entrellaçats obrirà aquesta nova proposta cultural a Sant Quirze. La presentació de la I Mostra de Teatre Amateur de Sant Quirze del Vallès tindrà lloc el dissabte 19 de setembre, a les 19 hores, a la Sala Josep Brossa de la Patronal i serà oberta al públic.

Reserva de localitats
Per poder gaudir de les propostes del cicle cultural, serà imprescindible realitzar una reserva prèvia de localitats a través del web http://entrades.santquirzevalles.cat. Per accedir tant al pati de la Biblioteca com a la sala Josep Brossa de la Patronal, és imprescindible l’ús de la mascareta i seguir les indicacions del personal municipal. A l’entrada dels recintes hi haurà gel hidroalcohòlic i a l’interior es garantirà la distància interpersonal de seguretat entre grups de convivència. Per accedir als recintes, es recomana portar les entrades preferiblement al  mòbil.

La Festa Major es reformula en un cicle cultural
El passat 20 de juliol, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va decidir suspendre finalment la celebració de la Festa Major 2020 per evitar al màxim el moviment de persones pels carrers del poble i en determinats espais i pal•liar així el risc de contagi per Covid-19. Ja es preveia realitzar una Festa Major diferent, amb espais delimitats, amb control d’accés i reserva prèvia de localitat i garantint la distància interpersonal d’1,5 metres. Finalment, després de seguir les indicacions de Protecció Civil i Salut Pública, l’Ajuntament va decidir reconvertir la Festa Major en un cicle cultural amb les propostes que estaven previstes per a la celebració, principalment protagonitzades per artistes santquirzencs i de la comarca. D’aquesta manera, l’Ajuntament garanteix la contractació dels i les professionals de la cultura que viuen a Sant Quirze i al Vallès en un any en què la crisi econòmica generada de la pandèmia ha colpejat durament un sector clau en la societat com és la cultura.