Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze celebra la Diada Nacional adaptada a la nova normalitat

La commemoració va comptar amb actes tradicionals com la hissada de l’Estelada i l’ofrena floral i el concert del cantautor Feliu Ventura, entre altres


Sant Quirze celebra la Diada Nacional adaptada a la nova normalitat

Sant Quirze del Vallès va celebrar una Diada Nacional de Catalunya diferent, marcada per la pandèmia sanitària i les restriccions imposades per disminuir el risc de contagis. Malgrat aquest fet, es van organitzar una sèrie d’iniciatives i es van mantenir els principals actes d’aquesta celebració amb el compliment de les normatives sectorials publicades pel Departament de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya per garantir la seguretat del públic.

Pel que fa a la programació, el passat dijous 10 de setembre, el parc de les Morisques va acollir un concert del cantautor xativí Feliu Ventura, qui va presentar el seu nou treball discogràfic “Convocatòria” a més d'un centenar de persones. El concert va ser íntim i emotiu on Ventura va desgranar les noves cançons fetes a partir de textos de personalitats conegudes com Jordi Cuixart, Natza Farré o David Fernández. Acte seguit, va tenir lloc la tradicional hissada de l'Estelada que va comptar amb un discurs institucional per part de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras. La hissada va anar a càrrec dels regidors i regidores del consistori i l’acte va finalitzar amb el Cant del Segadors.

Ja divendres 11 de setembre al matí, es va dur a terme l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova a la plaça 14 d’abril. El recinte estava encerclat i només es podia accedir havent prèviament confirmat l'assistència. Diverses entitats van realitzar l’ofrena després d’un discurs institucional de l’alcaldessa en què va reivindicar la celebració de la Diada en una època marcada per la pandèmia sanitària i va tenir paraules de record pels veïns i veïnes que ens han deixat a causa de la Covid-19. Ja a la tarda, a partir de les 17 hores, prop de 200 persones van participar a la  concentració al parc de les Morisques convocada per Sant Quirze per la Independència. Els i les participants van fer un encerclament a la zona del llac del parc. En finalitzar l’encerclament es va dur a terme la lectura d’un manifest i una actuació musical a càrrec de la santquirzenca Tere Fernández. El cant dels Segadors va posar el punt i final a la jornada.

Podeu veure el reportatge fotogràfic dels actes de la Diada Nacional de Catalunya 2020 a Sant Quirze del Vallès a Flickr.com.