Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L’Ajuntament se suma avui a la commemoració del Dia de la Visibilitat Bisexual

La jornada reivindica la visibilització d’aquest fet com una orientació sexual més, així com el foment de formacions i protocols en diversos àmbits


L’Ajuntament se suma avui a la commemoració del Dia de la Visibilitat Bisexual

L’Ajuntament se suma avui a la commemoració del Dia de la Visibilitat Bisexual. Una jornada que té com a objectiu celebrar i visibilitzar la bisexualitat com una orientació sexual més. L’origen de la data coincideix amb l’aniversari de l’activista bisexual Gigi Raven Wilbur, i amb la mort del doctor Sigmund Freud, que fou qui va utilitzar el terme per primera vegada.
El Consell Nacional LGBTI de Catalunya ha elaborat un manifest que reivindica la lluita per erradicar els mites i estereotips bisexuals de l’àmbit social, fent formacions específiques a les persones que treballen en les administracions i institucions del nostre país, i en tots els àmbits de la nostra societat. Així mateix, el text demana que “als nostres centres escolars hi hagi espais segurs per a les persones bisexuals, amb l’objectiu de lluitar contra l’assetjament bifòbic”.
En un altre àmbit, el Consell demana la creació de protocols ginecològics específics per a les persones bisexuals, formant els professionals per evitar errors de diagnòstic i tractaments no adequats.
Finalment, es tradueix com a necessitat el fet d’”intervenir per reduir les situacions de vulnerabilitat i d’exclusió social que poden estar patint algunes persones bisexuals. En les nostres entitats i en la nostra vida volem que el cissexisme s’allunyi de la bisexualitat. La bisexualitat mai exclou les persones *trans, les nostres identitats de gènere no tenen relació amb les nostres orientacions del desig o l’afecte”.