Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

Bona acollida de les actuacions en mobilitat a la zona de Pau Casals

Els comerciants valoren positivament el nou aparcament gratuït i el temporal


Bona acollida de les actuacions en mobilitat a la zona de Pau Casals

L’Ajuntament ha posat a disposició del veïnat del poble un aparcament gratuït sota la plaça d’Anselm Clavé, obert de 9 a 21 hores. Aquest aparcament, de propietat municipal, disposa de fins a 75 places perquè la ciutadania hi pugui deixar el cotxe. Una mesura que arriba amb l’objectiu d’afavorir el teixit comercial de la zona, afectat per la crisi econòmica de la pandèmia i que ha comptat amb una bona acollida entre el teixit comercial de la zona.
A l’habilitació del nou aparcament s’hi suma l’ampliació de l’espai destinat al passeig, eliminant places d’aparcament entre el carrer 1 d’octubre i Moreneta, de manera que s’hi ha instal·lat terrasses, dedicant tota l’amplada de la vorera als vianants. El projecte també ha dotat amb zones de control horari de 15 minuts pel veïnat que ha d’apropar-se puntualment a algun comerç, als encreuaments amb el carrer Manso i carrer Nou. De la mateixa manera, hi ha zones de càrrega i descàrrega per als comerciants.
Els comerciants han acollit positivament les mesures, especialment la de l’aparcament gratuït, doncs ofereix més comoditat a les persones que opten per comprar al poble.  Comerciants com Miquel Montilla, de Cal Fruiter, afirmen que “els clients estan contents, perquè aparcar al centre és surrealista i ara almenys hi ha més facilitats”. En la mateixa línia, l’Eva i la Carmina Costi, de Cottage, creuen que malgrat s’han eliminat aparcaments “l’amplitud dels carrers compensa aquesta mesura”. I és que el nou espai de terrasses satisfà propietaris com el Shahzab Aziz, del Bar Prince Bocatas: “Els clients estan molt contents amb el nou espai de terrasses i també amb l’aparcament gratuït. La veritat és que estaria bé fins i tot que fos peatonal”. I és que “l’aparcament sempre ha estat complicat en aquesta zona- afirma Anna Suárez, de Fil a l’Agulla- és difícil trobar places de 15 minuts buides, però em sembla bé el tema de l’aparcament gratuït, cal potenciar-ho”.
Segons la Susanna Pallarés, de la botiga DRU, “hem notat que des que hi ha aquest sistema d’aparcament al centre passa més gent per l’avinguda de Pau Casals”.
La velocitat en aquesta zona s’ha reduït a 20km/h, i s’han posat bandes reductores de velocitat. També s’han disposat aparcaments en línia, enlloc d’en bateria, a la part superior de l’avinguda.