Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Consulta els canals d'informació sobre la Covid-19

Existeixen múltiples plataformes per consultar diàriament l'estat dels contagis, les escoles, les preguntes més freqüents o les gestions sanitàries, entre molts altres


Consulta els canals d'informació sobre la Covid-19

Actualment existeixen diversos canals per informar-se sobre l’evolució de la pandèmia i les afectacions al nostre municipi. Les diferents aplicacions i pàgines web faciliten diàriament dades sobre risc de contagi, positius, estat a les escoles, zones on es faran cribatges massius o les restriccions territorials. A continuació us detallem els principals canals per estar infomats/des.

 
La Generalitat de Catalunya ofereix gràfiques i dinàmiques interactives per al seguiment de la pandèmia. En aquest enllaç podeu fer un seguiment dels casos, consultar el mapa de calor o de les defuncions de la vostra regió sanitària. També trobareu les dades del municipi, aquí.
 
. El mitjà de comunicació 324 actualitza diàriament les dades sobre el risc de contagis als municipis. Podeu consultar-les aquí.
 

Tornada a l’escola
La Generalitat ha posat en marxa el Traçacovid, una aplicació informàtica que ha dissenyat el Departament d’Educació per tal que els directors i directores dels centres facin la gestió dels possibles casos de covid-19 i puguin informar diàriament de la situació del centre educatiu als departaments d’Educació i Salut.
Diàriament podràs consultar al web del Departament les dades globals de Catalunya i també les dades per centres educatius. Ho trobareu, en aquest enllaç.
 
Cribratges massius 
S'han posat en marxa cribratges massius amb proves PCR a diversos municipis de Catalunya. Si voleu saber qui es pot fer les proves, quin cost tenen o què necessiteu per fer-vos-les, podeu consultar aquest enllaç.
 

Preguntes freqüents
En aquest enllaç trobareu resposta a temes que us poden interessar. Per exemple, quan heu de fer servir la mascareta, què heu de fer si sou un contacte directe, on heu de renovar l'atur, etc. Les dades s’actualitzen diàriament i estan organitzades per temes.
 
Atenció sanitària
Els serveis sanitaris tenen una pressió màxima, però s’estan reorganitzant per poder atendre, no només les persones malaltes per coronavirus, sinó tothom qui no necessita. 
Per això, cal que eviteu anar als centres sanitaris, sempre que sigui possible, i aprofiteu els recursos d'atenció no presencial disponibles. En aquest enllaç trobareu accés a informació sobre programació de visites, baixes, etc. I recordeu que mitjançant l’aplicació La meva salut podeu fer gestions de forma no presencial amb el sistema sanitari.
 
Ajudes a l’economia
En aquest enllaç trobareu tota la informació sobre les mesures per reactivar l’economia i ajudar la ciutadania i les empreses a sortir de la crisi provocada per la Covid-19. Entre aquestes, informació sobre segones oportunitats per a persones i empreses.
 
Telegram
Activeu-vos xarxes socials com el Telegram SQV o el Telegram de la Generalitat, per rebre avisos sobre l'actualitat municipal o del país. També podeu seguir el Telegram de Salut i el de Salut/Escola.