Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova l'inici de la licitació del contracte del servei de manteniment del verd urbà

La sessió ordinària va celebrar-se ahir telemàticament i es pot consultar al canal de Youtube


El Ple aprova l'inici de la licitació del contracte del servei de manteniment del verd urbà

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dimarts 29 l’inici de la licitació per a la contractació del servei de manteniment del verd urbà, espais periurbans i medi natural de Sant Quirze del Vallès.
Els grups de Junts-ERC-AM, Sant Quirze en Comú i PSC van votar a favor d’aquest punt, aprovant-se per unanimitat. Tècnicament s’ha motivat la necessitat i les condicions del servei de manteniment de parcs, arbrats, espais periurbans i medi natural, així com la normativa relativa a la prevenció d’incendis, com a competència municipal.

El Ple també va aprovar el conveni per a la millora en la prestació de serveis al barri de Les Fonts-Intermunicipal. El conveni exhauria la seva vigència el 2 d’octubre i, per tant, per adaptar-lo a la normativa actual calia aprovar-ne el nou.
Recordem que el 27 de novembre de 2014 el ple va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Terrassa i el de Sant Quirze. En data 25 de febrer de 2016 es va modificar, ja que ambdós ajuntaments van pactar una addenda conjunta, atès que l’organigrama polític i tècnic dels dos no es corresponia amb els càrrecs detallats a l’acord. A més, les dues administracions locals volien simplificar la composició dels seus òrgans i ampliar al participació del veïnat a títol individual i garantir també la representació de tots els grups municipals.
El nou conveni tindrà una vigència màxima de 4 anys.
El punt va comptar amb els vots a favor de Junts-ERC-AM i Ciutadans; l’abstenció de Sant Quirze en Comú i Junts per Catalunya, i el vot en contra del PSC.

El ple va ratificar el decret d’adhesió a la moció de les entitats municipalistes relativa al finançament dels ens locals. Recordem que el passat 18 d’agost es va aprovar l’adhesió a la moció per a la suficiència financera dels ens locals consensuada per les entitats municipalistes Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya. Segons un dels apartats d’aquest acord, calia procedir a la seva ratificació pel ple en la primera sessió que se celebrés.
La moció responia a la necessitat dels ens locals de disposar de nous instruments legislatius i econòmics que permetin fer front a la situació econòmica generada per la pandèmia, evitant així la limitació dels seus recursos, de manera que es puguin enfocar a les necessitats urgents de la ciutadania. Aquest punt ha estat aprovat per majoria, amb el vot a favor de tots els grups excepte el PSC, que s’ha abstingut.

Un altre dels punts aprovats pel Ple han estat les modificacions pressupostàries de transferència, suplement i de crèdit extraordinaris. El punt es va votar a favor per Junts-ERC-AM, PSC, Sant Quirze en Comú; i l’abstenció de Ciutadans.

Mocions
. Moció presentada per Junts-ERC-ACM, per retirar els honors a Joan Carles I per reprovar l’actuació del Govern Espanyol en la seva fugida. Aprovada amb els vots a favor de Junts-ERC-AM, Junts per Catalunya i Sant Quirze en Comú. Vots en contra: PSC. Abstencions: Ciutadans.
. Moció presentada per Junts-ERC-ACM, per la suficiència financera dels ens locals.
Aprovada amb els vots a favor de Junts-ERC-ACM, Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú i Ciutadans. Abstencions: PSC.
. Moció presentada pel PSC-CP, sobre l’emergència educativa i el  curs escolar 2020-21: “Escoles segures, escoles obertes”. No prospera. Vots en contra: Junts-ERC-AM. Abstencions: Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú. A favor: Ciutadans, PSC.
. Moció presentada pel PSC-CP, per l’adhesió al pacte de Teguise en contra del maltractament animal. Queda sobre la taula, segons estableix el ROM, i passarà al proper Ple sempre i quan hi hagi informació suficient per valorar-la.
. Moció presentada per JUNTS, per la millora en la neteja i prevenció de pintades i tags a façanes, parets i mobiliari urbà públic i privat. No prospera. A favor: PSC, Ciutadans. Abstencions: Sant Quirze en comú. En contra: Junts-ERC-AM.
. Es vota la urgència per presentar una moció de l’AMI en relació a la inhabilitació del President Joaquim Torra i Pla.
Aprovada amb els vots a favor: Junts-ERC-AM, Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú. En contra: Ciutadans, PSC.

Podeu veure el ple en aquest enllaç.