Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Lectura del manifest amb motiu de l'1 d'Octubre

Els actes han començat aquest migdia amb un text reivindicatiu sobre els valors d'aquella jornada


Lectura del manifest amb motiu de l'1 d'Octubre

Sant Quirze ha iniciat avui la commemoració dels actes amb motiu de l’1 d’Octubre i ho ha fet amb la lectura d’un manifest a la plaça de la Vila. El regidor de Manteniment de l’Espai Públic i Infraestructures, David Caminal ha estat l’encarregat de llegir el text, proposat per l’Associació Catalana de Municipis i que destaca que “l’1 d’octubre de 2017 quedarà marcat per sempre en la història del nostre poble. Un dia en el que vàrem assaborir la victòria de la democràcia, les urnes i de la llibertat, però també la tristor i el dolor de la repressió, la injustícia i la impotència davant els cops i els intents fallits de silenciar la veu del poble”.
Així mateix, el text destaca llegit per Caminal posa èmfasi en què “els veïns i veïnes de tots els pobles i ciutats de Catalunya ens guanyem el dret, cada dia, de decidir sobre la nostra comunitat, des del més quotidià fins al més transcendental”. En aquest sentit, insisteix en què “hem de seguir denunciant la persecució judicial dels i les electes locals que van permetre que als seus pobles, viles i ciutats s’exercís la democràcia”.
Finalment, el manifest destaca que “recordem l’1 d’octubre i el 3 d’octubre com a dates d’especial valor social, polític, històric i democràtic. No ens aturaran: ens reafirmem en el nostre insubornable compromís pacífic i democràtic amb les urnes i, evidentment, amb el poble de Catalunya”.
La programació amb motiu de l’1 d’Octubre continuarà aquest vespre, amb la preestrena de “La mort de Guillem”. Entre les dues sessions, Sant Quirze per la Independència organitza una concentració a la plaça d’Anselm Clavé. Trobareu els detalls en aquest enllaç.

Podeu llegir el manifest en format pdf relacionat en aquesta notícia.